Verkkouutiset

Ukrainalaisia sotilaita Donetskin alueella. AFP / LEHTIKUVA / ANATOLII STEPANOV

Pekka Toveri: Näin Ukrainan puolustus voisi murtua

Hyökkääjä tavoittelee evp-kenraalin mukaan tälle vuodelle sodan ratkaisevaa käännettä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen kansanedustaja ja kenraalimajuri evp Pekka Toveri on kommentoinut viestipalvelu X:ssä Venäjän valmistelemaa suurhyökkäystä koko Itä-Ukrainan valloittamiseksi.

Toveri on jakanut Ylen jutun, jonka mukaan Venäjä on perustanut uuden rintaman ja aikoo hyökätä kolmesta pääsuunnasta. Ne ovat Avdijivka, Kupjanski ja Zaporižžja.

– Venäjä painostaa koska tietää olevansa toistaiseksi vahvempi, ja sen voima kasvaa nopeammin kuin mihin Ukraina pystyy. Venäjä pyrkii ratkaisuun 2024, ensi vuonna tilanne voi muuttua epäedullisemmaksi. Varsinkin jos USA:n vaalit menevät (Vladimir) Putinin kannalta huonosti, Toveri kirjoittaa X:ssä.

Venäjä ei hänen mukaansa näytä pyrkivän enää suuriin kaksipuolisiin operatiivisiin saarrostuksiin. Sellaisia nähtiin vielä sodan alkupuolella.

– Manööverit on unohdettu, nyt mennään suoraan päin tykistön tulituen turvin ja uhrataan jalkaväkeä. Sota on kulutussotaa, koska siihen Venäjä pystyy paremmin.

Toveri pohtii, pystyykö Venäjä etenemään Dnieprille asti.

– Avdijivkassa Venäjä menetti menetti neljässä kuukaudessa noin 600 panssariajoneuvoa ja 20 000-40 000 sotilasta edetäkseen noin 30 kilometriä. Kalustotappiot jopa 10 kertaa suuremmat kuin Ukraina kärsi. Sama tahti olisi liikaa jopa Venäjälle, eikä miehiäkään loputtomasti ole, hän kirjoittaa.

– Läpimurtoon pääsy pienentäisi tietenkin joukkojen kulumista. Donbassissa Ukrainalla on kuitenkin useampi puolustuslinja syvyydessä. Ja Venäjän asevoimien kyky liikesodankäyntiin näyttää edelleen heikolta. Venäjä kyennee kuitenkin edelleen jatkamaan hyökkäystä ja valtaamaan alueita.

Ukrainan voimien on kerrottu olevan hiipumassa.

– Ukrainan puolustuksen totaalinen murtaminen on haastavaa, mutta mahdollista, jos Ukrainan ammustilanne ei parane ja eikä joukkoja täydennetä. Venäjä hallitsee operaatiot, vaikka joukkojen osaaminen ei ole kummoista. Strateginen ja operatiivinen ”iso kuva” on tässä tärkeä, Toveri kirjoittaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)