Verkkouutiset

Kokoomuksen kansanedustaja Pekka Toveri. LEHTIKUVA/MARKKU ULANDER

Pekka Toveri IS:lle: GPS-häirintä on vaarallista kiusantekoa

Häirintä voi vaarantaa lentoturvallisuutta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja, kenraalimajuri evp Pekka Toveri (kok.) kertoo Ilta-Sanomille, ettei Venäjän GPS-häirinnässä ole sinänsä mitään uutta, sillä Venäjä on harjoittanut aiemminkin vastaavaa toimintaa esimerkiksi Nato-harjoitusten yhteydessä.

Mutta nyt mittaluokka häirinnässä varsinkin Kaliningradin alueella on kasvanut huomattavaan mittaluokkaan.

– Massiivinen mittaluokka on uutta. Se on Venäjältä jälleen tuttua tahallista kiusantekoa, vaikkakin vaarallista kiusantekoa, Toveri sanoo IS:lle.

Hän toteaa, että häirintä aiheuttaa lisää riskejä kansainvälisen lentoliikenteen ja meriliikenteen turvallisuuteen, vaikka lentokoneissa onkin erilaisia varajärjestelmiä.

Toveri sanoo, että Venäjällä on merkittäviä kykyjä GPS-häirintään. He myös suojaavat sen avulla omia alueitaan täsmäohjattuja aseita ja lennokkeja vastaan.

Hänen mielestään parasta olisi aukottomasti todistaa, että Venäjä on häirinnän takana. Sen jälkeen voitaisiin käskeä Venäjää lopettamaan, mutta jos se ei lopeta, niin isketään sanktioita vaikka Venäjän meriliikenteeseen Baltian maissa, Toveri esittää.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)