Verkkouutiset

Paula Risikko. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Paula Risikko haluaa palvelusetelit käyttöön hoitoonpääsyn nopeuttamiseksi

Edellisen hallituksen sote-uudistus ei onnistunut tavoitteessaan nopeuttaa hoitoonpääsyä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eduskunnan varapuhemies Paula Risikko (kok.) haluaa parantaa sote-palveluiden saatavuutta ja nopeuttaa hoitoonpääsyä. Ratkaisu voisi löytyä palveluseteleistä.

Risikko huomauttaa, että perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon hoitojonot ovat ennätyspitkät. Kaikilla hyvinvointialueilla on ihmisiä, jotka ovat joutuneet odottamaan käyntiä avosairaanhoidon lääkärillä yli kolme kuukautta.

– Sote-uudistus tehtiin siksi, että hoitoja saataisiin nopeammin. Nyt ei siltä näytä, Risikko huomauttaa.

Ratkaisuja tilanteeseen löytyy hallitusohjelmasta. Esimerkiksi valinnanvapautta aiotaan tehostaa mahdollistamalla terveysaseman vaihto kolmen kuukauden välein sekä vaihdon tekeminen digitaalisesti. Julkisen, yksityisen ja kolmannen sektorin välistä halutaan myös kehittää palveluseteleiden ja maksusitoutumusten avulla.

Risikko muistuttaa, että mikäli ihminen ei saa tarvitsemaansa hoitoa, on hänellä hallitusohjelman mukaan jatkossa oikeus saada palveluseteli tai maksusitoumus toisen palvelutuottajan tarjoamaan palveluun.

– Tätä lainsäädäntöä tulee nyt valmistella ripeästi, Risikko linjaa.

Avuksi tulevat myös Kela-korvauksen uudistaminen ja nostaminen, jonka avulla hoitojonoja saadaan purettua. Lisäksi työterveyshuollon ja korkeakouluopiskelijoiden terveydenhuollon ottaminenosaksi palveluketjua sekä perusterveydenhuollon vastaanottotoiminnan yksityiseltä ostaminen mahdollisuus tehostaa palveluiden saatavuutta.

Risikko ei usko, että sote-järjestelmää saadaan kuntoon ilman, että kaikkia mahdollisia saatavuuden parantamiskeinoja otetaan käyttöön.

– Ei tästä muuten mitään tule, Risikko toteaa.

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)