Verkkouutiset

Pilkkijä Helsingissä Kaisanimenlahdella. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Pakkanen kiristyy loppuviikolla, sunnuntaille lumisateita

Ensi viikolla sää on näillä näkymin jälleen lauhtumassa.

Forecan mukaan loppuviikolla on edessä pakkasjakso. Lämpötilat putoavat viikonloppuna yöaikaan laajalti 10–20 pakkasasteeseen.

– Loppuviikko vietetään koko maassa pakkassäässä. Viikon edetessä pakkanen kiristyy ensin pohjoisessa, sitten maan keskiosassa ja viikonloppuna etelässäkin, Forecan meteorologi Joanna Rinne kertoo.

Kylmintä Suomessa kokonaisuutena on näillä näkymin sunnuntain vastaisena yönä, jolloin lähes koko maassa on pakkasta 10–20 astetta. Loppuviikon kylmimmät lukemat mitataan kuitenkin todennäköisesti Pohjois-Lapissa, missä pakkasta voi olla paikoin yli 20 astetta.

– Pakkaslukemat ovat siellä riippuvaisia pilvipeitteen paikallisesta rakoilusta, Rinne toteaa.

Torstaista lauantaille sää on melko poutaista, mutta sunnuntaiksi odotellaan laajempaa lumisadealuetta. Pilvisyyttä on loppuviikolla runsaasti, mutta aurinkokin voi paikoin välillä näyttäytyä.

– Sunnuntaina koko Suomen yli leviää lännestä lumisadealue, jonka yhteydessä voi sataa tämän hetken ennusteen mukaan 2–5 senttimetriä lunta. Muuten sateet pysyvät loppuviikolla vähissä, sää on enimmäkseen poutaista, Rinne sanoo.

Näillä näkymin sää on lauhtumassa jälleen ensi viikolla.

– Ensi viikolla meillä voimistuu lännenpuoleinen ilmavirtaus, jolloin sää lauhtuu. Tämän hetken ennusteen perusteella lämpötilat alkavat vaihdella nollan molemmin puolin maan etelä- ja keskiosassa, ajoittain jopa Lapissa.

– Suomen yli liikkuu paikallisia ja melko pieniä sadealueita. Sateet voivat tulla koko maassa lumena, räntänä tai vetenä. Paikallinen jäätävä sadekin voi olla mahdollista, Rinne kertoo.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS