Verkkouutiset

Venäjän turvallisuusjoukkoja Kremlin muurin läheisyydessä. AFP / LEHTIKUVA / TATYANA MAKEYEVA

”Pahin painajainen” – FSB petti jälleen kerran Vladimir Putinin

Mark Galeottin mukaan terrori-isku sai diktaattorin näyttämään heikolta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Brittiläisen Venäjä-tutkijan, professori Mark Galeottin mukaan verinen terrori-isku Crocus City Hall -konserttisaliin on ”Kremlin pahin painajainen”.

Venäjän diktaattori Vladimir Putinin on vastattava iskuun näyttävästi, mutta hänellä ei Galeottin mukaan ole helppoja vaihtoehtoja.

– Ensimmäinen todennäköinen vastaus on Keski-Aasian militanttien ja heidän kannattajiensa tukahduttaminen. Aiemman kokemuksen perusteella siitä tulee ankaraa ja mielivaltaista. Tämä vaihtoehto on kuitenkin täynnä vaaroja, Galeotti kirjoittaa The Timesissa.

Hän toteaa, että Venäjän sotatalous tarvitsee kipeästi keskiaasialaisia työntekijöitä matalapalkka-aloille. Sortotoimet voisivat saada siirtolaiset lähtemään. Tiukat ja julmat otteet voisivat myös luoda kiilaa Venäjän ja Keski-Aasian valtioiden välille. Ne ovat tärkeitä Venäjälle pakotteiden kiertämiseen.

Galeottin mukaan terrori-isku pakottaa Putinin myös tarkastelemaan turvallisuusjoukkojaan.

– Kerta toisensa jälkeen he ovat pettäneet hänet ja Venäjän kansan, mutta Putin ei ole halunnut saattaa heitä vastuuseen. He ovat elintärkeitä hänen vallalleen, ja hahmot, kuten sairas ja ikääntyvä FSB:n johtaja Aleksandr Bortnikov, ovat uskollisia hänelle tavalla, jota heidän seuraajansa eivät ehkä ole, hän kirjoittaa.

– Mikään turvallisuuskoneisto ei voi estää kaikkea terrorismia, mutta FSB:tä ja muita turvallisuusviranomaisia ​​on epäilemättä häirinnyt keskittyminen Ukrainaan, eivätkä ne ole ehkä kyenneet hyödyntämään tiedustelutietoja täysimääräisesti.

Isku sai Putinin näyttämään myös heikolta.

– Kuten aina, erityisen vaikeiden ongelmien edessä Putin katosi aluksi näkyvistä, Galetti kirjoittaa ja viittaa Putinin hitaaseen reagointiin ja puheen viivästymiseen.

Lopulta diktaattori astui kansansa eteen.

– Hän esitti jälleen perusteettoman väitteen, että terroristit aikoivat paeta maasta Ukrainan rajan kautta, mutta hänen aikaisempien esiintymisiensä machorohkeudesta ja katujengikielestä ei ollut jälkeäkään. Sen sijaan, kuten eräs puhetta katsonut venäläinen valitti sosiaalisessa mediassa, ”meillä on vain vanha mies, joka ei tiennyt mitä sanoa”, Galeotti kirjoittaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)