Verkkouutiset

Paavo Väyrynen. LEHTIKUVA / MIKKO STIG

Paavo Väyrynen: Venäjä ei valmistellut hyökkäystä

Keskustavaikuttajan mukaan Venäjän toimet Ukrainassa on ymmärretty väärin.

Keskustan puoluehallituksen jäsen, ex-puheenjohtaja Paavo Väyrynen katsoo että Venäjällä ei olisi ollut mitään järkisyytä valmistella hyökkäystä Ukrainaan aiemmin toteuttamiensa sotaharjoitusten myötä. Väyrysen mukaan kyse oli varoituksesta, ei hyökkäyksen valmistelusta.

Venäjä siirsi maalis–huhtikuussa joukkojaan Ukrainan itä- ja pohjoisrajalle sekä miehittämälleen Krimille sotaharjoituksiin.

– Venäjä varoitti Ukrainaa ja sen tukijoita ryhtymästä sotilaallisiin toimiin, jotka muuttaisivat nykyistä tilannetta Krimin niemimaalla tai Itä-Ukrainassa, hän sanoo mielipidekirjoituksessaan Uudessa Suomessa.

Lisäksi Venäjä antoi Väyrysen mukaan Ukrainalle ja sen tukijoille varoituksen, että maa ei pyrkisi eikä sitä otettaisi sotilasliitto Naton jäseneksi.

– Sen jälkeen kun Venäjä oli lopettanut sotaharjoituksensa, presidentti Vladimir Putin varoitti muita maita ylittämästä Venäjän ”punaisia viivoja”.

Väyrynen epäilee, että nyt saatetaan yrittää luoda tahallaan tilannetta, jossa Venäjä kokisi EU:n ja Suomen Naton kaltaiseksi uhkaksi omalle turvallisuudelleen. Tämä antaisi hänen mukaansa perusteen viedä Suomi Naton jäseneksi.

– Suomessa monilla näyttää olevan halua koetella Venäjän punaisia viivoja meidän suunnallamme.

Uusimmat
MAINOS