Verkkouutiset

Paavo Arhinmäki kannattaa huumeiden pistotiloja

Pistotilojen perustaminen vaatisi erillislain säätämistä.

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja ja Helsingin kaupunginvaltuutettu Paavo Arhinmäki kannattaa huumeiden käyttöhuoneiden perustamista.

Niin kutsutut pistotilat nousivat keskusteluun keskustakirjasto Oodin huumeongelmien yhteydessä. Oodin johtaja Anna-Maria Soininvaara kertoi hiljattain Helsingin Sanomille päihteiden käytön ja huumeiden piikityksen olevan kirjastossa arkipäivää. Hän esitti käyttöhuoneita ratkaisuksi tilanteeseen. HS:n mukaan vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtaja Reetta Vanhanen kannattaa ajatusta.

SDP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Eveliina Heinäluoma totesi tiistaina, ettei kannata ajatusta. Hänen mukaansa pistotilat johtaisivat sallivampaan huumepolitiikkaan eivätkä ratkaise huumeisiin liittyvää väkivaltaa tai häiriökäyttäytymistä.

– Olen samaa mieltä Eveliina Heinäluoman kanssa. Käyttöhuoneet eivät ratkaise ongelmaa. Mutta tutkimustiedon perusteella ne kuitenkin auttavat parantamaan tilannetta, sekä käyttäjien että muiden näkökulmasta, Paavo Arhinmäki tviittaa.

Eikö tilannetta kannata parantaa vaikka se ei yksin ratkaisisi ongelmaa?, hän jatkaa.

Pistotilojen perustamista on selvitetty Helsingissä jo vuonna 2018. Nykylainsäädäntö ei kuitenkaan salli huumeiden käyttöä kaupungin tiloissa. Sittemmin kaupunginhallitus on päättänyt esittää hallitukselle pistotilat sallivan erillislain säätämistä.

Uusimmat
MAINOS