Verkkouutiset

Ihmiset jonottavat äänestämään Varsovassa 15. lokakuuta 2023. AFP / LEHTIKUVA / WOJTEK RADWANSKI

Oppositio voitti Puolan vaalit, neuvotteluista odotetaan vaikeita

Nykyinen valtapuolue on saamassa 200 paikkaa parlamenttiin.

Oppositiopuolueet ovat voittamassa Puolan parlamenttivaalit. Kansalaiskoalitio keräsi vaaleissa 31,6 prosentin äänisaaliin ja keskustaoikeistolainen Kolmannen tien liittouma 13 prosenttia äänistä. Yhteensä oppositiopuolueet ovat saamassa 460-paikkaiseen parlamenttiin 248 edustajaa.

Asiasta kertoo muun muassa Polskie radio.

Vaalituloksen jälkeen suurimpana puolueena jatkaa nykyinen valtapuolue Laki ja oikeus (PiS), joka keräsi 36,8 prosenttia äänistä. Tulosten mukaan Laki ja oikeus on saamassa 200 paikkaa parlamentin alahuoneeseen. Vaikka puolue säilytti suurimman puolueen aseman, sen paikkamäärä ei riitä parlamentin enemmistöön.

Tulos tarkoittaa sitä, että uutta hallitusta ryhdytään kokoamaan todennäköisesti opposition johdolla. Neuvotteluista odotetaan kuitenkin vaikeita.

Virallisesti vaalitulos on tarkoitus vahvistaa tiistaina.

LUE MYÖS:
Puolan vaalitulos voi vaikuttaa Ukrainan tukeen

Artikkelia muokattu 16.10.2023 kello 9.00: Poistettu otsikosta ja artikkelin kärjestä tieto, että Laki ja oikeus-puolue olisi voittanut vaalit. Laki ja oikeus säilytti paikkansa suurimpana puolueena, mutta sen paikkamäärä ei riitä parlamentin enemmistöön.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)