Verkkouutiset

Purettujen rakennusten paikalle jää pelkkiä kuoppia. kuvakaappaus videolta / Telegram / @MariupolNow

”Onnellinen elämä on menneisyyttä” – Venäjä purkaa Mariupolia vauhdilla

Miehityksen aikana on purettu jo yli 300 asuinrakennusta.

Venäjän miehittämän Mariupolin kaupunginvaltuuston Telegram-kanavalla kerrotaan, että miehityshallinto on purkanut kaupungista yli 300 siviilien asuinrakennusta hieman yli vuoden kestäneen miehityksen aikana. Valtuuston julkaisussa Venäjää kutsutaan ”tuhoajien valtioksi”.

– Samalla, kun venäläiset räjäyttivät vesivoimalan, heidän toverinsa miehitetyssä Mariupolissa jatkavat asukkaiden talojen purkamista, julkaisussa todetaan.

Rakennuksia puretaan joka puolella kaupunkia. Niiden paikalle jätetään ainoastaan kuoppia ja raunioita. Valtuusto jakoi julkaisussaan kolme videota paikoista, joista on purettu suuret kerrostalot.

– Siviilit jäävät ilman kotia ja odottavat asuntoja, valtuuston julkaisussa todetaan.

– Näiden rakennusten asukkaiden rauhallinen ja onnellinen elämä on nyt menneisyyttä. Venäläiset miehittäjät tuovat tuskaa, vihaa, kuolemaa ja tuhoa.

Valtaosa kaupungin rakennuksista kärsi mittavia vaurioita Venäjän laajamittaisissa pommituksissa sodan ensi kuukausien aikana.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)