Verkkouutiset

Älytelevisioita elektroniikkaliikkeessä vuonna 2017. / LEHTIKUVA / IRENE STACHON

Onko sinulla LG:n älytelevisio? Tee tämä asia heti

Suomessa on yli 6000 haavoittuvaa älytelevisiota.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomessa on yli 6000 haavoittuvaa älytelevisiota, joihin voidaan hyökätä verkon yli eli internetistä käsin. Kybeturvallisuuskeskus varoitti suomalaisia heidän päivittämättömistä televisiostaan sen jälkeen, kun tietoturvayhtiö Bitdefender julkaisi tietonsa havaitsemistaan haavoittuvuuksista.

Tietoturvayhtiö Bitdefender julkaisi havaintonsa siitä, että maailmassa tällaisia haavoittuvia televisioita on yli 91 000. Bitdefender kartoitti näistä laitteista Suomeen yhteensä 6 359 kappaletta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Käytännössä älytelevision olemassaolon ei pitäisi edes olla näkyvissä internetissä, eivätkä kaikki olekaan. LG:n älytelevisioiden WebOS-käyttöjärjestelmän versiot 4–7 kuitenkin ovat. Laitteen näkyminen ulkopuolisille verkossa mahdollistaa osaltaan sen, että hyökkääjä voi etänä ohittaa television suojaukset ja ottaa sen lopultako kokonaan haltuunsa. Tällaisia esineiden internetiksi laskettavia kohteita kaapataan jatkuvasti osaksi erilaisia bottiverkkoja, joissa niiden tehoja hyödynnetään erilaisissa hyökkäyksissä muita kohteita vastaan.

Bitdefender ilmoitti löydöstään LG:lle viime vuoden lopulla. LG julkaisi korjaavan päivityksen maaliskuussa. Nyt television omistajan ei tarvitse tehdä muuta kuin päivittää laitteensa käyttöjärjestelmä. Se onkin syytä tehdä välittömästi ja muistaa asia säännöllisesti.

Ylipäätään kaikkien tietoteknisten laitteiden päivitykset on hyvä tehdä heti kun niitä tarjotaan, eikä jättää asiaa roikkumaan. Valmistajat julkaisevat paikkauksia ja päivityksiä sitä mukaa kun uusia uhkia havaitaan ja saadaan torjuttua. Lataamalla päivitykset heti kuluttaja varmistaa tehokkaasti ja helposti omasta tietoturvan totutumisen.

 

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)