Verkkouutiset

”On järjetöntä rangaista paremmasta palkasta”

Sari Sarkomaan mukaan ankara verotus musertaa hyvinvointivaltion perustaa.

Kokoomuksen kansanedustaja Sari Sarkomaan mukaan verotuksen painopiste tulisi olla keskituloisissa ja progression keventämisessä.

Hän kertoo pitävänsä karmaisevana, että tällä hetkellä esimerkiksi 2720 euroa kuukaudessa ansaitsevan lisäeurosta jopa 47,2 senttiä menee verokarhulle. Jo 3920 euron kuukausipalkalla marginaaliveroaste nousee yli 50 prosenttiin.

– On kaupunkilaisjärjen vastaista, että lisätuloista tai paremmin palkatusta työstä rangaistaan. Työn verotuksen keventäminen on välttämätöntä työllisyyden ja kannustimien vahvistamiseksi, Sari Sarkomaa kirjoittaa twitterissä.

SDP:n Antti Rinteen johtama punavihreä kansanrintamahallitus ei aio helpottaa keskituloisten veroahdinkoa. Hallitusohjelmassa linjataan päinvastoin jopa 700 miljoonan euron veronkiristyksistä, jotka iskevät muun muassa autoileviin kansalaisiin.

Sosiaalivakuutusmaksujen nousu uhkaa myös kiristää ansiotulojen verotusta ensi vuoden puolella jopa puolella miljardilla eurolla.

– Antti Rinteen hallitukselta ei näytä tulevan armoa keskituloisten kurittamiseen eikä ylikireän verotuksen hellittämiseen. Keskituloiset ovat hyvinvointiyhteiskunnan selkäranka. Työn vastainen verolinja musertaa hyvinvointiyhteiskunnan perustaa, Sari Sarkomaa toteaa.

Hän huomauttaa Suomen ajautuvan vastavirtaan muuhun Eurooppaan verrattuna. Esimerkiksi Ruotsissa sosiaalidemokraattien johtama hallitus on alentamassa korkeinta marginaaliveroa poistamalla ylimmän asteikkoveroluokan kokonaan.

–  Veropolitiikan on oltava talouskasvua ja työllisyyttä tukevaa eikä kampittavaa. Kaikkien työn pitää kannattaa, Sarkomaa jatkaa.

Uusimmat
MAINOS