Verkkouutiset

Venäjän viranomaiset syyttävät naista armeijan häpäisemisestä ja terrorismin oikeutuksesta. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Nuorta venäläisnaista saattaa odottaa pitkä vankeusrangaistus

Äidin mukaan vangit menevät sotaan ja lapset vankilaan.

CNN:n uutisen mukaan yhdeksäntoista vuotiasta Olesya Krivtsovia uhkaa pitkä vankeusrangaistus. Pohjois-Venäjän Arkangelista kotoisin oleva yliopisto-opiskelija on asetettu kotiarestiin hänen sosiaalisen median julkaisujen vuoksi.

Venäjän viranomaisten mukaan nämä halventavat Venäjää ja oikeuttavat terrorismia. Hänet on lisätty viranomaisten terrorismi- ja ääriliikeluetteloon, jossa ovat esimerkiksi ISIS, al Gaeda ja Taleban. Tämä tapahtui sen jälkeen kun hän julkaisi instagram-päivityksen Krimin sillalla tapahtuneesta räjähdyksestä.

Aikaisemmin viime toukokuussa Krivtsovan katsottiin halventaneen Venäjän armeijaa jakamalla Ukrainan sodan vastaisia julisteita.

Krivtsovan asianajajan Aleksei Kichin mukaan saman artiklan rikkominen uudelleen antaa viranomaisille mahdollisuudet kovempaan tuomioon, asianajaja kommenti CNN:lle.

Olesyan äidin Natalia Krivtsovan mukaan hänet otettiin kiinni 26. joulukuuta poliisin murtauduttua hänen tyttären asuntoon, jossa hän asui yhdessä aviomiehensä kanssa. Äidin mukaan poliisit olivat pakottaneet nuoret maahan ja lähettäneet ”terveiset” Jevgeni Prigotzinin johtamalta Wagner-palkkasoturi ryhmältä.

– Hän (Olesya) oli hyvin peloissaan, koska hänen tyttärensä oli nähnyt videon jossa vanki tapettiin vasaralla, Natalia kertoi CNN:lle

CNN:n uutisen mukaan Natalia Krivtsova viittaa pahamaineeseen videoon, jossa vankeja sotaan värväävän Wagner-ryhmän palkkasoturit teloittivat ilmeisesti vasaralla Jevgeni Nuzhinin, joka yritti paeta rekrytointia Ukrainan sotaan.

– Vangit menevät sotaan ja lapset vankilaan, sanoo Natalia Krivtsova.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)