Verkkouutiset

NSM-ohjus / Kongsberg

Norja lisää ammustuotantoaan 264 miljoonalla

Investointi tehdään yhteistyössä EU:n ja puolustussektorin yritysten kanssa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Norjan hallitus on päättänyt esittää kolmen miljardin kruunun (264 miljoonaa euroa) yhteisinvestointia maan ammustuotannon laajentamiseen. Hanke keskittyy erityisesti vastaamaan Ukrainan sodan myötä kasvaneeseen sotilasmateriaalin kysynnän kasvuun, sekä rahoittamaan tutkimus- ja kehitystoimintaa puolustussektorilla.

Rahoitus tapahtuu EU:n ASAP (Act in Support of Ammunition Production) ohjelman piirissä, ja koostuu EU:n jakamasta tuesta (noin sata miljoonaa euroa) Norjan valtion omasta tuesta (noin 86 miljoonaa euroa), sekä yhtiöiden omista investoinneista (noin 98 miljoonaa euroa)

Tuen saajiin kuuluvat sotilasräjähteitä valmistava Chemring Nobel, Suomen ja Norjan yhteisomistuksessa oleva ammusvalmistaja Nammo, sekä muun muassa NASAMS-ohjuksia valmistava puolustusalan jätti Kongsberg.

Puolustusministeri Bjørn Arild Gramin mukaan investoinnit mahdollistavat tuotantokapasiteetin laajentamisen ja tuotantoketjun vahvistamisen, tavoitteena kehittää Norjan puolustuskykyä ja huoltovarmuutta.

– Norjan hallinto on myös osallistunut muilla tavoin tuotantokapasiteetin kasvattamiseen esimerkiksi solmimalla pitkäaikaisia puitesopimuksia Nammon ja Köngsbergin kanssa, sekä osallistumassa pohjoismaiseen ammustuotannon yhteistyöhön.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)