Verkkouutiset

Naton miinantorjunta-alus Turussa. LEHTIKUVA / RONI LEHTI

Naton pääsihteeri: Turkki ei aio estää Suomen jäsenyyttä

Jens Stoltenberg uskoo prosessin etenevän nopeasti.

Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg sanoo, ettei Turkin tarkoituksena ole estää Suomen ja Ruotsin jäsenyyttä puolustusliitossa. Stoltenberg kommentoi asiaa videoyhteydellä Naton ulkoministerien kokouksessa sunnuntaina.

Asiasta uutisoi amerikkalainen CNN.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan sanoi aiemmin, ettei hän pitäisi Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyksiä positiivisena asiana.

– Valitettavasti Skandinavian maat ovat kuin vierastaloja terroristijärjestöille. (Kurdistanin työväenpuolue) PKK ja (Vallankumouksellinen kansan vapautusrintama) DHKPC ovat pesiytyneet Ruotsiin ja Alankomaihin. Heillä on jopa paikkoja maiden parlamenteissa. Tällä tasolla asiaa on mahdoton tarkastella positiivisesti, Erdogan sanoi.

Erdoganin kommenteista huolimatta Stoltenberg uskoo, että jäsenyysprosessi voi edetä nopeasti.

– Turkki on tehnyt selväksi, että heidän aikeenaan ei ole estää jäsenyyttä. Siksi olen luottavainen, että pystymme hoitamaan heitä huolestuttavat asiat tavalla, joka ei viivästytä jäsenyysprosessia, Stoltenberg sanoo.

Hänen mukaansa maiden liittyminen puolustusliittoon olisi käänteentekevä koko Euroopan puolustukselle.

– Jos he päättävät liittyä, se olisi historiallinen hetki. Heidän Nato-jäsenyytensä lisäisi yhteistä turvallisuutta ja osoittaisi sekä sen, että Naton ovi on auki että sen, että aggressio ei kannata, Stoltenberg toteaa.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS