Verkkouutiset

Lukuisat ammattiliitot osallistuvat poliittiseen mielenilmaukseen. LEHTIKUVA / MIKKO STIG

Nämä paikat ulosmarssi sulkee keskiviikkona – mukana Olkiluodon ydinvoimala

Lukuisat ammattiliitot järjestävät ensiviikolla poliittisen mielenilmauksen, joka keskeyttää työnteon.

Lukuisia kohteita suljetaan keskiviikkona tunnin pituisen poliittisen mielenilmauksen vuoksi, kertoo Ammattiliitto Pro tiedotteessaan.

Pron mukaan mielenilmauksen tarkoitus on vaikuttaa Suomen hallituksen päätöksiin. Teollisuusliitto taas pitää toimia vastalauseena hallituksen harjoittamalle politiikalle.

Mielenilmaus toteutetaan etukäteen määrätyissä yrityksissä poistumalla työpaikalta ennen työajan päättymistä. Mielenilmaukset kohdistuvat Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa sijaitseviin yrityksiin.

Tiedotteen mukaan työnteko seisahtuu keskiviikkona muun muassa Rauman ja Turun telakoilla, kahdella Orionin toimipisteellä, Valmetin Uudenkaupungin ja Salon akkutehtailla sekä Turun Energialla. Yhteensä kohteita, joissa mielenilmaus järjestetään, on listalla 16 kappaletta.

Listalla on myös TVO:n kaikkien Olkiluodon ydinvoimalan reaktoreiden toimihenkilöstö. Voimalaitosten käyttö- ja suojeluorganisaatio ei kuitenkaan osallistu mielenilmaukseen, eikä sähköntuotanto tai laitosten turvallisuus ole vaarassa.

Ammattiliitto Pron lisäksi mielenilmauksiin osallistuvat Sähköliitto ja Teollisuusliitto. Sähköliitto järjestää keskiviikon lisäksi tiistaina samanlaisen mielenilmauksen Kemijoki Oy:n vesivoimalaitoksilla ja Stora Enson Veitsiluodon sahalla, Teollisuusliitto myös lukuisissa Pohjois-Suomessa sijaitsevissa yrityksissä.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)