Verkkouutiset

Kokoomuksen Alexander Stubb voitti valitsijayhdistyksen Pekka Haaviston lopulta 98810 äänellä., LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Naiset äänestivät selvästi miehiä aktiivisemmin presidentinvaalien toisella kierroksella

Vaalipiireistä korkein äänestysprosentti oli Helsingissä (76,6 prosenttia) ja matalin Ahvenanmaalla (65,3 prosenttia).
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen ehdokas Alexander Stubb voitti presidentinvaalien toisella kierroksella valitsijayhdistyksen ehdokkaan Pekka Haaviston lopulta 98 810 äänellä, kertoo Tilastokeskus.

Stubb sai vaalissa 51,6 prosentin kannatuksen ja 1 575 444 ääntä. Haaviston kannatus oli 48,4 prosenttia ja lopullinen äänimäärä 1 476 634 ääntä.

Tilastokeskuksen mukaan ero toisen vaalin ehdokkaiden kannatuksessa oli suoran kansanvaalin ajan pienin. Vuoden 2000 presidentinvaalien toisella kierroksella Tarja Halonen (sd.) voitti Esko Ahon (kesk.) noin 103 700 äänellä.

Ehdokkaiden kannatuksessa oli alueellisia eroja. Vaalit voittanut Stubb sai suurimman kannatuksen Vaasan (62,8 prosenttia) ja Uudenmaan (54,8 prosenttia) vaalipiireissä. Haaviston ääniosuus oli suurin Ahvenanmaan maakunnan (58,6 prosenttia) ja Helsingin (57,7 prosenttia) vaalipiireissä.

Suomessa asuvien Suomen kansalaisten äänestysprosentti oli toisessa vaalissa 70,7 prosenttia, mikä oli 4,3 prosenttiyksikköä ensimmäistä vaalia pienempi. Toisessa vaalissa naisista äänesti 74,5 prosenttia ja miehistä 66,7 prosenttia. Naisten äänestysprosentti laski ensimmäisestä vaalista 2,8 prosenttiyksikköä ja miesten 5,8 prosenttiyksikköä.

Vaalipiireistä korkein äänestysprosentti oli Helsingin vaalipiirissä (76,6 prosenttia) ja matalin Ahvenanmaan maakunnan vaalipiirissä (65,3 prosenttia). Kunnista Manner-Suomessa asuvien äänestysprosentti oli korkein Luodossa (86,8 prosenttia) ja matalin Hyrynsalmella (57,2 prosenttia).

Hylättyjen äänten määrä kasvoi selvästi toisessa vaalissa. Toisessa vaalissa hylättiin 20 389 ääntä, mikä on 11 294 ääntä enemmän kuin ensimmäisessä vaalissa. Yleisin hylkäysperuste oli äänestyslipussa ollut äänestäjän nimi, erityinen tuntomerkki tai muu asiaton merkintä. Suhteellisesti eniten hylättyjen äänten osuus kasvoi Hämeen, Satakunnan ja Vaasan vaalipiireissä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)