Verkkouutiset

Joka neljäs yksinyrittäjä ansaitsee korkeintaan 20000 euroa vuodessa, käy ilmi Suomen Yrittäjien raportista., LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Näin moni yksinyrittäjä yltää Suomessa 30000 euron ansioihin

Yksinyrittäjiä on Suomessa noin 200000.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Joka neljäs yksinyrittäjä ansaitsee korkeintaan 20000 euroa vuodessa. Kun vuotuiseksi tulorajaksi otetaan 30000 euroa, niin tämän rajan alle sijoittuu 46 prosenttia kaikista yksinyrittäjistä.

Vain joka viides yksinyrittäjä ansaitsee yli 50000 euroa vuodessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Tiedot selviävät Suomen Yrittäjien tuoreesta yksinyrittäjäraportista, jonka pohjana on käytetty yksinyrittäjien vastauksia Yrittäjägallupiin. Kyselyyn vastasi 479 yksinyrittäjää.

– Yksinyrittäjiä on noin 200000. On tärkeää ymmärtää, miten yksinyrittäjyys eroaa muista yritysmuodoista, jotta yksinyrittäjien yritystoiminnan edellytyksiä voidaan parantaa. Siksi olemme alkaneet koostaa erillistä yksinyrittäjäraporttia, Suomen Yrittäjien asiantuntija Sonja Antosalo sanoo tiedotteessa.

Kyselyyn vastanneiden yksinyrittäjien yritykset ovat toimineet keskimäärin yhtä pitkään kuin muidenkin yrittäjien yritykset, mutta heidän tulotasonsa on silti selvästi matalampi. Raportin mukaan naisyksinyrittäjillä on miehiä vaikeampaa taloudellisesti.

– Se, että naisyksinyrittäjillä on enemmän haasteita taloutensa kanssa, on huolestuttavaa. On tärkeää pohtia keinoja, jolla valtio voi tarjota kannustimia esimerkiksi perhevapaiden suhteen ja kohdella kaikkia yritysmuotoja tasavertaisesti muun muassa lapsenhoitajan verovähennyksiä koskevissa asioissa.

Kysyttäessä kasvun kannustimista yksinyrittäjävastaajat kaipaavat yrittäjyyden arvostuksen lisäystä, helpotuksia työlainsäädäntöön ja paikalliseen sopimiseen.

– Itsensä ja muiden yrittäjien työllistäminen verkostoitumalla on sinällään arvokasta. Yhteiskunnan kannalta olisi kuitenkin tärkeää, että yrittäjät haluaisivat kasvattaa toimintaansa myös palkkaamalla ihmisiä työsuhteeseen. Tästäkin syystä työmarkkinarakenteet ja työlainsäädäntö kaipaavat ravistelua, Suomen Yrittäjien työmarkkina-asioiden päällikkö Harri Hellstén sanoo tiedotteessa.

Yksinyrittäjät kokevat muita vastaajia useammin, ettei heillä ole jaksamisongelmia.

– Silti moni yksinyrittäjävastaaja ilmoittaa, ettei hae apua, tai ettei heillä ei ole ketään, jolta pyytää apua tai he eivät tiedä, mistä apua voisi saada. Huolestuttavaa on myös se, että yksinyrittäjistä noin 70 prosenttia on vailla työterveyshuollon palveluita, Antosalo sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)