Verkkouutiset

MTS:n puheenjohtaja Sofia Vikman: Yleisellä asevelvollisuudella on vahva tuki

Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunta MTS:n puheenjohtaja, kansanedustaja Sofia Vikmanin (kok.) mielestä on myönteistä, että yleinen asevelvollisuus saa suomalaisilta vahvan tuen.

MTS:n torstaina julkaiseman tutkimuksen mukaan nykyisenkaltaista asevelvollisuutta tuetaan vahvemmin kuin vuosi sitten.

Kansalaiset ovat myös halukkaampia lisäämään puolustusmäärärahoja kuin vähentämään niitä. Sen sijaan maanpuolustustahto on laskenut viime vuodesta.

– Maanpuolustustahdon heikkeneminen on huolestuttava suunta, mutta onneksi kysymyksen pitkä aikasarja huomioiden maanpuolustustahto on edelleen varsin korkealla tasolla. On kuitenkin tärkeää pohtia, mitä syitä maanpuolustustahdon heikkenemiselle on. Tärkeää on, että Suomi on jatkossakin maa, joka koetaan puolustamisen arvoiseksi. Toivon, että tuleva puolustusselonteko huomioi maanpuolustustahdon merkityksen, Sofia Vikman sanoo.

MTS:n mielipidetutkimuksen mukaan luottamus Euroopan unionin tulevaisuuteen on heikentynyt. Silti Suomen jäsenyys unionissa nähdään edelleen selvästi Suomen turvallisuutta lisäävänä tekijänä.

Myös Suomen osallistuminen EU:n yhteisen puolustuksen järjestämiseen on selvästi Suomen ja suomalaisten turvallisuutta lisäävä asia.

Lue myös:

MTS:n tutkimus: Puolueiden kannattajien Nato-näkemyksissä yllättäviä siirtymiä

MTS:n tutkimus: Suomalaiset huolissaan poliittisista ääriliikkeistä

Uusimmat
MAINOS