MT: Nämä joulusuklaat oli tehty suomalaisesta maidosta

Fazerin ja Pandan suklaat ovat maitoa myöten suomalaista, kertoo Maaseudun Tulevaisuus.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Maitosuklaan pääraaka-aineista kaakaota ei saa kotimaisena, mutta maidon on mahdollista olla suomalaista.

Lehden tekemän kyselykierroksen tuloksena selvisi, että kaksi isoa valmistajaa, Fazer ja Panda, luottavat kotimaiseen maitoon, mutta pienempien yritysten suklaissa käytetään ulkomaalaisia valmisteita.

– Maitojauhe on suomalaista alkuperää. On ollut niin kauan kuin minä pääsen historiatietoja tutkimaan, kertoo Pandan omistavan yhtiön innovaatio- ja ostojohtaja Katja Vesala lehdelle.

Myös Fazerin markkina ja viestintäjohtaja Ulrika Romantschuk vahvistaa ytimekkäästi yhtiön käyttävän suomalaista maitoa. Brunberg puolestaan kertoo pyrkivänsä käyttämään suomalaisia tuotteita suklaiden valmistuksessa.

Sen sijaan sekä Dammenbergin että Kultasuklaan raaka-aineena käytetään ulkomailta tulevaa valmista suklaamassaa.

Dammenbergien konvehteissa käytettävä kerma on kuitenkin yrityksen mukaan suomalaista. Samaten Kultasuklaa pyrkii käyttämään suomalaisia raaka-aineita aina kun se on mahdollista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)