Maitosuklaan pääraaka-aineista kaakaota ei saa kotimaisena, mutta maidon on mahdollista olla suomalaista.
Lehden tekemän kyselykierroksen tuloksena selvisi, että kaksi isoa valmistajaa, Fazer ja Panda, luottavat kotimaiseen maitoon, mutta pienempien yritysten suklaissa käytetään ulkomaalaisia valmisteita.
– Maitojauhe on suomalaista alkuperää. On ollut niin kauan kuin minä pääsen historiatietoja tutkimaan, kertoo Pandan omistavan yhtiön innovaatio- ja ostojohtaja Katja Vesala lehdelle.
Myös Fazerin markkina ja viestintäjohtaja Ulrika Romantschuk vahvistaa ytimekkäästi yhtiön käyttävän suomalaista maitoa. Brunberg puolestaan kertoo pyrkivänsä käyttämään suomalaisia tuotteita suklaiden valmistuksessa.
Sen sijaan sekä Dammenbergin että Kultasuklaan raaka-aineena käytetään ulkomailta tulevaa valmista suklaamassaa.
Dammenbergien konvehteissa käytettävä kerma on kuitenkin yrityksen mukaan suomalaista. Samaten Kultasuklaa pyrkii käyttämään suomalaisia raaka-aineita aina kun se on mahdollista.





