Verkkouutiset

Raja-aidan pilottivaiheen valmistuminen siirtyy heinäkuulle. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

MT: Julkisessa keskustelussa on hämärtynyt raja-aidan tarkoitus

Raja-aidan ensimmäisen osan rakennus ajoittuu vuosille 2023-2026. Sen jälkeen rakennetaan aitaa Itä-Lappiin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kaakkois-Suomeen on rakenteilla noin 140 kilometriä aitaa rajavartiolaitoksen valvomalle alueelle. Julkisessa keskustelussa on hämärtynyt rakenteilla olevan aidan tarkoitus, uutisoi Maaseudun Tulevaisuus.

Raja-aidan tarkoituksena ei ole estää yksittäisten ihmisten pääsemistä rajan yli eikä raja-aita ole sotilaallisen maanpuolustuksen väline.

– Aidan tarkoitus on estää massamittainen maahantulo tilanteessa, jossa Valtioneuvosto arvioi sen olevan uhka Suomen turvallisuudelle, raja-aidan hankepäällikkö Ismo Kurki huomauttaa.

Syksyllä 2021 Puolan ja Valko-Venäjän rajalla nähtiin tällainen tilanne, kun rajan yli Puolaan pyrki kymmeniätuhansia turvapaikanhakijoita. Länsimaissa rajakriisiä on pidetty Valko-Venäjän hybridioperaationa.

Eläimiä varten raja-aidassa on noin kolmen kilometrin välein kulkuportti, joka voidaan tarpeen tullen sulkea etänä, jos suuri joukko ihmisiä pyrkisi rajan yli.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)