Verkkouutiset

Sergei Lavrov. AFP / LEHTIKUVA / MUNIR UZ ZAMAN

Moskova ryöpyttää Suomea: Olette pilanneet puolueettoman asemanne

Kreml tulistui ulkoministeri Elina Valtosen Venäjä-lausunnoista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin mukaan Suomi on ”pilannut neutraalin asemansa ja maineensa ja liittynyt Yhdysvaltain Venäjä-vastaiseen hankkeeseen”, Venäjän valtiollinen uutistoimisto TASS kertoo.

Lavrov totesi lehdistötilaisuudessa Moskovassa tavattuaan Tunisian ulkoministeri Nabil Ammarin yllättyneensä Suomen muutoksen nopeudesta.

Lavrov tarttui ulkoministeri Elina Valtosen (kok.) Washington Postin haastatteluun. Verkkouutiset kertoo siitä tässä jutussa. Ministeri arvioi WP:lle ”venäläisen koneiston” valmistautuneen sotaan jo pitkään, ja muistutti hyökkäyksestä Georgiaan vuonna 2008 ja Ukrainaan vuonna 2014. Valtonen myös muun muassa varoitti, ettei diktaattori Vladimir Putinin lähtökään todennäköisesti tarkoittaisi nopeaa muutosta Venäjällä ja kehotti varautumaan siihen, että Venäjä pysyy nykyisenlaisena tai muuttuu naapuriensa kannalta vielä pahemmaksi lähitulevaisuudessa.

Koville pakotteille ei ministerin mukaan ole nyt vaihtoehtoja.

– Venäjä ja Venäjän kansa ymmärtävät, että laittoman ja epäoikeudenmukaisen sodan mukana tulee hintalappu. Ja on erittäin tärkeää, että me näytämme tämän, Elina Valtonen totesi.

Kommentti näyttää tulistuttaneen Moskovaa.

– Haluaisin jälleen kerran painottaa, että Suomi ottaa valtavia loikkia kohti lännen Venäjä-vastaisen ja russofobisen kampanjan kärkeä, Sergei Lavrov sanoi TASS:n mukaan.

Lavrov jopa kutsui Valtosta ”ilmeisen kokemattomaksi” pakotelausunnon vuoksi.

– Hänen mukaansa Venäjän kansan tulisi maksaa hinta tällaisesta sodasta. Joten hän siis haluaa Venäjän kansan nousevan kapinaan omaa hallitustaan vastaan, Lavrov jatkoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)