Verkkouutiset

Satojen pysäköintivirhemaksua koskevien reklamaatioiden aiheena on pimeään vetoaminen, selviää pysäköintialan yrityksen ParkkiPaten tilastoista. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Moni virhemaksun pysäköinnistä saanut vetoaa pimeyteen – näin vastaa alan yritys

Tieliikennelain mukaan pysäköinnin alkamisaika on ilmoitettava niin kesällä kuin kaamosaikaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Satojen pysäköintivirhemaksua koskevien reklamaatioiden aiheena on pimeään vetoaminen, selviää Suomen suurimman pysäköintialan työllistäjän ParkkiPaten tilastoista.

ParkkiPate muistuttaa tiedotteessa, että pimeä ei ole syy jättää laittamatta pysäköintilupaa tai -kiekkoa näkyville.

Tieliikennelain mukaan pysäköinnin alkamisaika on ilmoitettava niin kesällä kuin kaamosaikaan. Jos pysäköintikiekko on väärässä ajassa pimeän vuoksi, se ei riitä syyksi perua pysäköintivirhemaksua.

ParkkiPaten mukaan moni autoilija jättää pysäköintikiekon laittamatta vuoden pimeimpänä aikana tai ajattelee, ettei sitä pystytä tarkistamaan.

ParkkiPaten toimitusjohtaja Christian Metsäranta kertoo, että suomalainen autoilija on valmis käyttämään yllättävän paljon aikaa reklamoidessaan pysäköintivirhemaksusta.

– Virhemaksun perumiseen ei valitettavasti riitä, ettei nähnyt pimeässä laittaa kiekkoa tai ajatteli, ettei pysäköinninvalvojakaan näe sitä. Pysäköinninvalvojat liikkuvat taskulampun kanssa pimeään aikaan. Tarvittaessa tuulilasia myös puhdistetaan lumesta tai jäästä, jotta näemme luvat sisäpuolella, Metsäranta kertoo tiedotteessa.

Tieliikennelain mukaan pysäköintikiekko ei ole pakollinen, vaan pysäköintiajan voi tarvittaessa kirjata vaikka paperille.

ParkkiPaten tiedotteen mukaan pysäköinninvalvojat liikkuvat ympäri vuoden monenlaisissa olosuhteissa ja ohjeistus, jonka mukaan pysäköintioikeudet tarkistetaan, on tiukka: valvoja selvittää aina pysäköintioikeuden niin pimeällä kuin valoisaan aikaan.

ParkkiPatelle saapuu vuosittain satoja reklamaatioita, joissa vedotaan pimeään ja siihen, että valvontamaksu tulisi perua haastavien olosuhteiden, eli pimeän vuoksi. Tieliikennelaki ei huomioi inhimillisiä virheitä.

ParkkiPaten tiedotteen mukaan pysäköinninvalvontamaksusta voi reklamoida ainoastaan kirjallisesti. Kirjallisen reklamaation jättämisen voi tehdä netissä.

Valvontamaksun mitätöiminen ei ole itsestäänselvyys. Maksuja kirjataan ParkkiPaten mukaan vain aiheesta ja tilanteista otetaan valokuvat. Valvojan inhimillisestä virheestä johtuvat valvontamaksut mitätöidään aina. Reklamaatio käsitellään usein muutamassa päivässä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)