Verkkouutiset

Tilastokeskuksen mukaan Suomessa oli viime vuoden lopussa lähes 504 000 kesämökkiä. LEHTIKUVA/RONI REKOMAA

Mökkikauppa on vilkastunut kesäkelien myötä

Nordea uskoo, että EKP:n kesäkuussa odotettu koronlasku kiihdyttää mökkikauppaa entisestään.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vuoden 2023 historiallisen tahmea mökkikauppa on taakse jäänyttä elämää. Nordean myöntämien vapaa-ajan asuntojen lainat ovat kasvaneet jokaisella mittarilla.

Pankin mukaan jo tässä vaiheessa vuotta mökkilainoja on myönnetty kappalemääräisesti kuusi prosenttia vuoden takaista enemmän. Euroissa mitattuna lainamäärät ovat kasvaneet lähes kymmenellä prosentilla vajaaseen 100 000 euroon.

– Tammikuu oli vielä hieman tahmea, mutta sen jälkeen olemme myöntäneet joka kuukausi yli 20 prosenttia enemmän lainoja vapaa-ajan asuntoihin vuoteen 2023 verrattuna, kertoo Nordean Suomen henkilöasiakasliiketoiminnan johtaja Jani Eloranta.

Euroopan keskuspankin odotetaan laskevan ohjauskorkoaan 6. kesäkuuta, ja tämän arvioidaan vilkastuttavan asuntokaupan lisäksi myös mökkikauppaa.

Tilastokeskuksen mukaan Suomessa oli viime vuoden lopussa lähes 504 000 kesämökkiä. Eniten mökkejä on Kuopiossa ja Mikkelissä ja eniten uusia mökkejä valmistui vuosina 2020–2023 Kittilään, Kolariin ja Kuusamoon.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)