Verkkouutiset

Minja Koskela. LEHTIKUVA / MIKKO STIG

Minja Koskela: Hallitus tekee pelkureiden politiikkaa

Kansanedustajan mukaan leikkaukset tulevat tekemään mittavaa vahinkoa monessa kodissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vasemmistoliiton kansanedustaja ja valtiovarainvaliokunnan varajäsen Minja Koskelan mielestä hallitukselta puuttuu rohkeutta kajota rikkaimpien tuloihin ja etuihin, kun se etsii kolmen miljardin lisäsopeutusta. Koskela piti vasemmistoliiton ryhmäpuheenvuoron eduskunnassa julkisen talouden suunnitelman palautekeskustelussa.

Hallitus tavoittelee julkisen talouden suunnitelmassa kolmen miljardin lisäsopeutusta hallitusohjelmassa sovitun kuuden miljardin sopeutuksen päälle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Leikkaukset tulevat tekemään mittavaa vahinkoa erittäin monissa kodissa. Suurin osa sopeutuksesta toteutetaan heikentämällä sosiaaliturvaa, sote-palveluita sekä muun muassa opiskelijoiden ja työttömien ihmisten asemaa, Koskela sanoi.

Koskelan mukaan hallitus väittää tekevänsä rohkeita päätöksiä, mutta samalla se ei uskalla koskea kaikkein rikkaimpien veroetuihin pitkällä tikullakaan.

– Hallitukselta puuttuu rohkeus ottaa kaikkein hyväosaisimmilta, koska se pelkää rikkaiden äänekästä kritiikkiä. Siksi hallitus leikkaa niiltä, joiden ääni kuuluu yhteiskunnassa kaikkein heikoimmin. Tämä on pelkureiden politiikkaa, Koskela sanoi.

”Pelkurien politiikka” on Koskelan mukaan myös talouspoliittisesti järjetöntä.

– Hallituksen täytyisi toimillaan tukea talouden ja työllisyyden suotuisampaa kehitystä. Sen sijaan hallituksen finanssipolitiikka on huonosti ajoitettua: rakennusalan vapaapudotus, arvonlisäveron korotus ja sekä useat muut pienituloisten ostovoimaa heikentävät päätökset kasvattavat riskiä talouden sakkaamisen pitkittymisestä.

Koskela muistutti, että vasemmistoliiton linjalla taloutta sopeutettaisiin oikeudenmukaisesti ja suhdanne huomioiden ja toteutettaisiin muun muassa listaamattomien yhtiöiden osinkovero, varallisuusvero miljoonaomistuksille sekä osinkoverosta vapautettujen yhteisöjen lähdevero.

– On hallituksen rohkeudesta kiinni, kykeneekö se perumaan vahingolliset päätöksensä ja tekemään parempaa talouspolitiikkaa, Koskela sanoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)