Verkkouutiset

Ministerin esitys tyrmistyttää: Hallitus tuo jo valtion autotkin

Kokoomusedustaja vaatii keskustalta tolkkua vasemmistovihreän hallituksen tekemiseen.

Ympäristöministeri Krista Mikkosen (vihr.) ehdotus siitä, että valtio voisi lähteä sähköautohankintojen lainojen takaajaksi, on saanut laajaa arvostelua.

Toisesta hallituspuolueesta keskustasta tyrmättiin ministeri Mikkosen esitys tuoreeltaan. Keskustan kansanedustaja Joonas Köntän mielestä ”ministerin avaus sähköautojen ostamisen erillisestä valtiontakauksesta aiheuttaa vain turhaa häiriötä”.

− Pahimmillaan ihmiset jäävät odottelemaan jotain takauksia ja korkotukia ja autot jäävät ostamatta, Könttä totesi tiedotteessaan.

Myös kokoomuksessa Mikkosen esitystä arvostellaan. Kansanedustaja Sari Sarkomaa (kok.) kommentoi, että ”vasemmistovihreä hallitus tuo jo valtion autotkin”. Hän penää hallituksen toimiin tolkkua erityisesti keskustalta.

− Tallaista yhteiskuntavisiota tuskin suomalaiset haluavat. Nyt syytä saada tolkkua hallituksen tekemiseen @keskusta, Sarkomaa kirjoittaa Twitterissä.

Kokoomuksen kansanedustaja Arto Satonen päivittelee Facebookissa ”vihreiden ideoita”.

− Ympäristöministeri Krista Mikkonen ehdottaa valtion takaamia lainoja sähköauton hankkiville! Siis ne auton ostajat, jotka vaihtavat esimerkiksi 10 vuotta vanhan auton 5 vuotta vanhaan ja vähentävät siten merkittävästi päästöjä, eivät saisi valtion takausta, mutta uuden Teslan hankkijat saisivat, Satonen kirjoittaa.

− Ei mene minun oikeustajuuni, ei millään! Hän jatkaa.

Uusimmat
MAINOS