X
SULJE MAINOS
Keskustan kansanedustaja Joonas Könttä. LEHTIKUVA/VESA MOILANEN

Keskustasta teilaus ministerin sähköautotuelle

Kansanedustaja pitää Krista Mikkosen tukipuheita haitallisena.

Kansanedustaja Joonas Könttä (kesk.) pitää ympäristöministeri Krista Mikkosen (vihr.) sähköautotukipuheita Ilta-Sanomissa autokauppaa haittaavina esityksinä, joita ei tule edistää.

Mikkonen visioi lehdessä valtion takaavan pankkien myöntämiä autolainoja.

– Ministerin avaus sähköautojen ostamisen erillisestä valtiontakauksesta aiheuttaa vain turhaa häiriötä ja pahimmillaan ihmiset jäävät odottelemaan jotain takauksia ja korkotukia ja autot jäävät ostamatta, Könttä toteaa tiedotteessaan.

Hän huomauttaa, että mitään tällaista ei ole valmistelussa, ei myöskään osana liikenteen tiekarttaa.

– Autokauppaa ja -markkinoita ei tule sotkea yhtäkkisillä muutoksilla. Sähköautot tulevat lisääntymään, mutta tämä ministerin väläyttämä keino ei ole siihen toimiva. Ehdotus voisi lisätä ylivelkaantumisen riskiä ja kannustaa liialliseen velkaantumiseen, Könttä sanoo.

Hänen mielestään päästövähennyksiä tulee hakea uusiutuvien polttoaineiden jakeluvelvoitteen nostolla, etätyöllä, liikenneinfran kunnostamisella ja toimivalla joukkoliikenteellä.

– Isompi ongelma asuntoministerille luulisi olevan sen, ettei peruskorjauksiin tahdo maakunnissa taloyhtiöt saada lainaa esimerkiksi ikkunaremontteihin. Tähän tulisi löytää ratkaisuja ja ehdotuksia pikemminkin kuin uusia tukimalleja autokauppaan keksimällä, Könttä sanoo.

LUE MYÖS: Ympäristöministeri IS:lle: Valtio voisi taata sähköauton ostajien lainoja

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt