Verkkouutiset

Koronarokotuspiste Helsingissa. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Ministeri Aki Lindén rokotteista IS:lle: Mitä erityisperusteita Suomessa on?

Aki Lindén penää THL:ltä vastausta rokotekysymykseen.

Perhe- ja peruspalveluministeri Aki Lindén (sd.) muistuttaa Ilta-Sanomien haastattelussa, että koronaviruspandemia ei ole vielä ohi. Erityisesti riskiryhmiin kuuluvia ja ikäihmisiä hän muistuttaa suojautumisen tarpeellisuudesta.

– Yleinen varovaisuus olisi tarpeen. Heidän kannattaa miettiä pariin kertaan, että minkälaisiin ihmismassoihin menevät. Maskit päällä ostoskeskuksissa ei ole huono idea, Lindén toteaa.

Lindén sanoo, että suomalaisten rokotussuoja voisi olla nykyistä korkeampikin. Tällä hetkellä neljättä koronarokotetta suositellaan 12 vuotta täyttäneille voimakkaasti immuunipuutteisille, 80 vuotta täyttäneille ja iäkkäille hoivakodissa asuville.

Kesäkuussa piiriin lisättiin vielä 70-79 -vuotiaat riskiryhmiin kuuluvat. Lindénin mielestä linjauksen olisi pitänyt koskea kaikkia yli 70-vuotiaita.

– Olisi ollut helpompaa, jos olisi todettu, että rokotteen saavat kaikki 70-vuotiaat. Ja kunnissa rokotustalkoot pystyyn, Lindén toteaa.

– Tässä täytyy kysyä asiantuntijoilta, että mitä erityisperusteita Suomessa on pitää ikärajaa korkeammalla kuin muutamassa muussa maassa aika lähelläkin.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS