Verkkouutiset

Ministeri Lindénin mielestä maskeista luovuttiin Suomessa liian aikaisessa vaiheessa. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Ministeri Aki Lindén HS:lle: Maskeista luovuttiin liian aikaisin

Jatkossa koronaviruksen torjunta keskittyy rokotuksiin.

Perhe- ja peruspalveluministeri Aki Lindén (sd.) sanoo Helsingin Sanomien haastattelussa, että Suomessa luovuttiin maskien käytöstä aivan liian aikaisessa vaiheessa. Lindén kertoo palanneensa juuri Maailman terveysjärjestö WHO:n yleiskokouksesta Sveitsistä, jossa kertomansa mukaan oli maskipakko samoin kuin Lufthansan lennolla.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL poisti yleisen maskisuosituksen huhtikuun puolivälissä, mutta Lindénin mukaan suositusta olisi tullut jatkaa vähintään toukokuun loppuun saakka.

– Maskien käyttö loppui siihen kuin leikaten, Lindén ihmettelee.

– Miksei meillä vaikka eduskunnassa ole enää maskipakkoa? Kyllä kasvomaskeista hirveän nopeasti haluttiin Suomessa eroon, Lindén sanoo.

Epidemia on nyt hiipumassa, mutta tautiin sairastuneiden kuolleisuus on viime kuukausina ollut korkeampi kuin aiemmin ja koronaan menehtyneet ovat olleet keskimäärin hyvin iäkkäitä. Maskien käytöllä olisi Lindénin mukaan pystytty suojaamaan erityisesti vanhusväestöä.

Tulevista koronatoimista Lindén sanoo, ettei usko enää laajojen rajoitustoimien käyttöönottoon, vaikka epidemia taas kiihtyisi jossain vaiheessa. Sen sijaan syksyllä aloitetaan todennäköisesti koko väestön neljännet rokotukset. Lindén sanookin, että jatkossa taudin torjunta keskittyy sekä nykyisiin että tuleviin, tehokkaampiin rokotteisiin.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS