Verkkouutiset

Iltalehden eduskuntavaalitenttiin osallistuivat vasemmalta Jussi Saramo, Antti Lindtman, Annika Saarikko, juontajat, Riikka Purra, Petteri Orpo ja Maria Ohisalo. Iltalehti.fi

Miljardeja ja miljardeja uutta velkaa – ”teidän politiikkanne jäljiltä”

Petteri Orpolla oli IL:n vaalitentissä asiaa tovereille.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Iltalehden eduskuntavaalien puheenjohtajatentissä kokoomusjohtaja Petteri Orpo osoitti velkakeskustelussa sanansa ”molemmille herroille, tai tovereille”. He olivat vastapäätä istuneet hallituspuolue SDP:n ryhmäjohtaja Antti Lindtman ja hallituspuolue vasemmistoliiton ryhmäjohtaja Jussi Saramo.

– Muistuttaisin että ainoastaan sillä, että meidän julkinen taloutemme on kunnossa ja ihmisillä on töitä me pystymme pitämään hyvinvointiyhteiskunnasta huolta ja heikommista huolta, Petteri Orpo sanoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Siihen ei ole mitenkään muuten varaa. Ja oikeasti kannattaisi katsoa niitä lukuja: 5,1 miljardia euroa korkokuluja vuonna 2027. Samaa luokkaa kuin koko maanpuolustukseen käytetään.

Valtion velka on pian 30 000 euroa jokaista suomalaista kohti. Valtiovarainministeriön uusin ennuste näyttää vielä huonompaa suuntaa.

– Eli reilusti yli 10 miljardia velkaa (uutta vuotuista lainaa) teidän politiikkanne jäljiltä, seuraavan vaalikauden ajan, jos ei tehdä muutoksia. Eli niitä on pakko tehdä, Orpo linjasi.

– Mutta se tässä näyttää olevan hyvää, kun olen kuunnellut: ei tälle SDP:n johtamalle velkapolitiikalle löydy enää tukijaa muualta kuin sieltä vasemmalta.

– Eli nyt oikeasti aletaan heräämään siihen, että tähän on pakko tulla muutos. Mutta se voi tapahtua vain työllisyyden kautta, todellisten rakenteellisten uudistusten – työmarkkinoille, sosiaaliturvaan, verotukseen ja työperäiseen maahanmuuttoon – kautta, jotta me saadaan tästä Suomi nousemaan.

– Ja samaan aikaan pitää kyllä tehdä säästöjä. Ei niitä pääse kukaan karkuun, Petteri Orpo paalutti.

Orpon mukaan ”me haluamme nyt, että kansa äänestää, demokratia puhuu”.

– Vaihtoehtona on jatkaa tällä rahaa on -linjalla, tai sitten otetaan vastuullinen uudistava linja. Joka on oikeasti tapa välittää siitä, että jatkossakin pystytään huolehtimaan suomalaisista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)