Verkkouutiset

MPK:n edustajat osallistuivat harjoituksiin Santahaminassa. LEHTIKUVA / AFP Alessandro Rampazzo

Mika Aaltola MTV:llä: Ei pidä asettaa ehtoja Nato-jäsenyydelle

Ulkopoliittisen instituutin johtajan mukaan Suomeen ei ole tulossa ydinaseita tai tukikohtia.

Ulkopoliittisen instituutin johtajan Mika Aaltolan mukaan Venäjä pyrkii todennäköisesti vaikuttamaan siihen, millainen Nato-maa Suomi tulee olemaan.

– Todennäköisesti Venäjä pyrkii ohjaamaan ja ulkoa rajoittamaan, että mihin kaikkeen Nato-Suomi lähtisi mukaan. Itse suosittelisin, että ei kannata itse rajauksia juurikaan tehdä, Aaltola sanoi MTV:n haastattelussa.

Venäjän presidentti Vladimir Putin totesi tänään, että Suomen ja Ruotsin liittyminen Natoon ei muodosta suoraa uhkaa Venäjälle.

Presidentti Putinin mukaan Venäjän on kuitenkin pakko reagoida, jos Naton “sotilaallinen infrastruktuuri” leviää Suomen ja Ruotsin alueelle.

Mika Aaltolan mukaan Suomeen ei ole tulossa Naton sotilastukikohtia tai ydinaseita, mutta Suomen ei silti kannata kieltäytyä niistä ennakkoon liittymisneuvotteluissa.

– Me haluamme päästä kuitenkin ydinasesateenvarjon alle, jotta ydinasekiristys ei olisi mahdollista, eli jotta Venäjä ei pystyisi käyttämään ydinasekorttia Suomen pelotteluun. Kannattaa jättää auki se kysymys, että mistä Suomi itse kieltäytyy, Aaltola sanoi.

LUE MYÖS: 

Vladimir Putin: Suomen Nato-hakemus ei ole uhka 

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS