Verkkouutiset

Mika Aaltola. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Mika Aaltola kokoomuksen eurovaaliehdokkaaksi

Ehdokas sanoo tärkeimmiksi teemoiksi Euroopan puolustuksen, turvallisuuden ja kauppapolitiikan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ulkopoliittisen instituutin (UPI) johtaja Mika Aaltola lähtee kokoomuksen ehdokkaaksi eurovaaleihin. Hän kertoi asiasta tiedotustilaisuudessa torstaina.

– Minulle kokoomus on luonteva valinta. Kysymys on porvarillisesta yleispuolueesta, johon mahtuu niin liberaalia kuin konservatiivisempaakin väkeä, Aaltola sanoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Hän sanoo kokevansa, että puolueen arvot vastaavat hänen omiaan. Aaltola kokee kokoomuksen olevan lähimpänä itseään etenkin ulko- ja turvallisuuspolitiikassa.

Tärkeimmiksi teemoiksi Aaltola nostaa Euroopan puolustuksen, turvallisuuden ja kauppapolitiikan.

Kokoomuksen puoluevaltuusto nimitti Aaltolan virallisesti ehdokkaaksi kokouksessaan torstaina. Aaltola on 19. kokoomuksen ehdokas eurovaaleihin. Yhteensä puolue nimeää vaaleihin maksimimäärän eli 20 ehdokasta.

Kokoomuksen aiemmin nimetyt ehdokkaat ovat Ted Apter, Mika Kasonen, Ville Kaunisto, Susanna Kisner, Maria Miala, Sirpa Pietikäinen, Susanne Päivärinta, Sakari Pääkkö, Henriina Rantala, Maria Rautanen, Markku Rentto, Aura Salla, Janne Sankelo, Max Schulman, Sauli Seittenranta, Pekka Toveri, Jocka Träskbäck ja Henna Virkkunen.

Europarlamenttivaalit järjestetään kaikissa EU:n jäsenvaltioissa ajanjaksolla 6.–9. kesäkuuta 2024. Suomessa äänestyspäivä on sunnuntai 9. kesäkuuta 2024 ja ennakkoäänestys 29. toukokuuta – 4. kesäkuuta 2024. Vaaleissa valitaan yhteensä 720 euroedustajaa eli ”meppiä”, joista Suomesta valitaan 15.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)