Verkkouutiset

Kuu paistaa taivaalta pakkasyönä Inarissa 27. marraskuuta 2023. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Marraskuu oli poikkeuksellisen luminen

Paikoitellen lunta on kertynyt jopa puoli metriä.

Marraskuun päättyessä lunta oli maan etelä- ja keskiosassa enimmäkseen 15–25 senttimetriä ja maan pohjoisosassa 25-50 senttimetriä, Ilmatieteen laitos kertoo tiedotteessa. Lunta oli monin paikoin ajankohtaan nähden harvinaisen paljon, paikoin jopa poikkeuksellisen paljon.

Ylipäätään koko marraskuu oli runsasluminen. Marraskuun sademäärä oli maan etelä- ja keskiosassa monin paikoin tavanomainen tai hieman tavanomaista suurempi. Maan pohjoisosassa marraskuun sademäärä oli pääosin tavanomaista pienempi, sademäärät jäivät etenkin idässä paikoin harvinaisen tai jopa poikkeuksellisen pieniksi.

Marraskuun suurin sademäärä oli alustavien tietojen mukaan Jomalan Jomalabyn 114,6 millimetriä. Vähiten satoi Sallan Naruskan havaintoasemalla, 10,7 millimetriä. Suurin vuorokauden sademäärä, 28,3 millimetriä, mitattiin Kemiönsaaren havaintoasemalla marraskuun 22. päivänä.

Kuukauden keskilämpötila vaihteli lounaissaariston noin kahdesta plussa-asteesta, Keski- ja Pohjois-Lapin -12 asteeseen. Keskilämpötila oli enimmäkseen 1,5‒3,5 vertailukauden 1991–2020 keskiarvon alapuolella, Lapissa keskilämpötila oli pääosin 3‒5,5 astetta keskiarvon alapuolella.

Kuukauden ylin lämpötila, 10,2 astetta, mitattiin Porvoon Kalbådagrundissa marraskuun 1. päivänä. Kuukauden alin lämpötila, -34,6 astetta, mitattiin puolestaan kuun 27. päivänä Savukosken Tulppiossa.

LUE MYÖS:
Pakkanen kiristyy viikonloppuna lähes 20 asteeseen

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)