Verkkouutiset

Sisäministeri Maria Ohisalo. Taustalla opetusministeri Jussi Saramo. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Maria Ohisalo vastaa Juhana Vartiaiselle: Nyt on tekopyhää

Sisäministerin mielestä kokoomuksen olisi pitänyt laskea rahapelaamisen tappiorajaa puolueen ollessa hallituksessa.

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) ja kansanedustaja Juhana Vartiainen (kok.) ovat ajautuneet sanasotaan Twitterissä.

– Nyt on tekopyhää! Kokoomuslaisen sisäministerin aikana tappiorajat olleet 1[nbsp]000 euroa päivässä ja 2[nbsp]000 euroa kuukaudessa. Ongelmapelaamisen katkaisemiseen päiväkohtainen tappioraja on tärkeä, nyt laskimme sitä 500 euroon päivässä, Maria Ohisalo kirjoittaa Twitterissä.

Ohisalon mukaan haitta-asiantuntijat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella (THL), Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:ssä, sosiaali- ja terveysministeriössä ja peliongelmissa auttavassa Peluurissa kannattivat muutosta.

– Myös se, mihin pelaamiseen tappiorajaa sovelletaan, laajenee. Arpajaislain muutos on valmistelussa, mikä tuo vielä lisää työkaluja pelihaittojen torjuntaan. Otamme tärkeitä askeleita eteenpäin pelihaittojen torjunnassa. Kokoomus olisi voinut tehdä tätä vuorollaan, mutta ei, Ohisalo moittii.

Vartiainen kertoi olevansa todella pettynyt Maria Ohisalon toimintaan, eikä hän voinut uskoa todeksi sitä, että Ohisalon mielestä tappiorajoitukset ovat hyvä keino ennaltaehkäistä rahapelihaittoja ja tappiorajan laskemisella torjutaan peliongelmien lisäksi ylivelkaantumista ja toimeentulo-ongelmia.

Sisäministeriö on antanut asetuksen, jolla Veikkauksen netissä pelattavien nopearytmisten rahapelien vuorokausikohtainen enimmäistappioraja säilyy pysyvästi 500 eurossa. Kuukausikohtainen enimmäistappioraja on 2[nbsp]000 euroa.

Twitter-keskustelijat pitävät enimmäistappiorajoja liian korkeina.

LUE MYÖS:

Juhana Vartiainen: Olen todella pettynyt toimintaasi, Maria Ohisalo

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)