Verkkouutiset

Maria Ohisalo. LEHTIKUVA / SILJA-RIIKKA SEPPÄLÄ

Maria Ohisalo: Poliisin tehtävänä on turvata oikeus osoittaa mieltä

Sisäministeri kertoo jakavansa Elokapinan huolen ilmastokriisistä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sisäministeri Maria Ohisalon (vihr.) mukaan poliisin tehtävänä on turvata ihmisten perustuslaillinen oikeus osoittaa mieltä.

– Rauhanomainen mielenosoittaminen on perustuslaissa turvattu oikeus. Jaan huolen ilmastokriisistä, Maria Ohisalo kirjoittaa Twitterissä.

Poliisi tiedotti tänään aamupäivällä, että se ei aio puuttua Elokapina-mielenilmauksen kulkuun. Ilmastohätätilan julistaneet mielenosoittajat ovat leiriytyneet Mannerheimintielle Pikkuparlamentin eteen eilen torstaina. Katu on katkaistu, ja liikenne on edelleen kiertotiellä.

– Mielenosoittajat vastaavat itse käyttämistään keinoista. Poliisin tehtävä on turvata ihmisten perustuslaillinen oikeus osoittaa mieltä, kaikkien turvallisuudesta huolehtien, Ohisalo jatkaa.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho epäili aamulla Verkkouutisille, että mielenosoittajat ovat Ohisalon suojeluksessa, eikä poliisi sen vuoksi reagoi mielenosoittajien toimintaan.

Halla-aho kysyi Twitterissä, saako poliisi ohjeet Ohisalolta.

– Suurimman oppositiopuolueen puheenjohtajan pitäisi tietää, että sisäministeri ei päätä, mitä poliisi kunkin mielenosoituksen kohdalla tekee – oli kyse sitten koronatoimien, turpeen alasajon tai ilmastonmuutoksen vastustamisesta. Ja hyvä niin, Ohisalo vastaa Twitterissä.

LUE MYÖS:

Jussi Halla-aho: Elokapina-mielenosoittajat ovat Maria Ohisalon suojeluksessa
Poliisi ei puutu Elokapinan mielenosoituksen kulkuun
Ex-oikeusministeri poliisin toiminnasta: Tämä on jo absurdia

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)