Verkkouutiset

Kalliiksi käynyt työllisyysohjelma saatetaan kuopata alkuviikon kehysriihessä. Kuvan henkilö ei liity juttuun. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

“Maksoi noin 15 miljoonaa euroa ja työllisti 15” – valtionyhtiö saatetaan lakkauttaa

Valtionyhtiön kohtalo ratkennee kehysriihessä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Hallitus on todennäköisesti lakkauttamassa osatyökykyisiä työllistävän valtionyhtiö Työkanavan, kertoo Helsingin Sanomat.

Sanna Marinin (sd.) johtaman hallituksen vuonna 2022 perustaman valtionyhtiön kustannukset ovat kivunneet jo 15 miljoonaan euroon.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Hanke on jäänyt tavoitteistaan reilusti ja työllistänyt kahden vuoden aikana vain 17 henkilöä.  Näin laskettuna yhden työllistetyn hintalapuksi muodostuu vajaat 900 000 euroa.

Työkanavan tarkoituksena on ollut työllistää vaikeasti työllistettäviä valtion tukirahan kautta. Hankkeen kivisestä taipaleesta uutisoitiin jo viime vuonna. Nyt yhtiön kohtalo nousee todennäköisesti esille maanantaina alkavassa kehysriihessä.

Lakkautuspuheita on kommentoinut X:ssä muun muassa kokoomuksen kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo, joka pitää päätöstä oikeana. 

– (Työkanava) oli hyvin tyypillinen viime hallituskauden hanke, jossa rahaa pumppaamalla yritettiin nostaa työllisyysastetta keinotekoisesti. Maksoi noin 15 miljoonaa ja työllisti noin 15 hlöä, Wallinheimo kirjoittaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)