Verkkouutiset

Osa kirjoittajista oli tekoälyn luomia. / web.archive.org

Maineikas urheilulehti jäi kiinni tekoälyn tekemistä artikkeleista

Sports Illustrated -lehden julkaisija syyttää kohusta yhteistyökumppania.

Amerikkalaisen Sports Illustrated -viikkolehden väitetään käyttäneen tekoälyn luomia feikkitoimittajia artikkeliensa kirjoittamisessa. Kyselyiden jälkeen lehti poisti kaiken aiheeseen liittyneen materiaalin.

Futurism-media nostaa esiin Drew Ortiz -nimisen ”toimittajan” kuvauksen, jossa kaikki oli kunnossa päällisin puolin. Drew’n kerrottiin olevan kiinnostunut retkeilystä ja viettävän aikaa vanhempiensa maatilalla.

Drew Ortiz vaikutti kuitenkin olleen kuvitteellinen toimittaja. Hänellä ei ollut sosiaalisen median tilejä tai muualla julkaistuja artikkeleita. Hänen profiilikuvansa on myynnissä verkkosivustolla, joka tarjoaa valikoiman tekoälyn luomia kasvokuvia. Siellä hänen kuvauksensa on ”neutraali valkoinen nuori aikuinen mies lyhyillä ruskeilla hiuksilla ja sinisillä silmillä”.

Nimettömänä pysyvän lähteen mukaan Ortiz ei ole Sports Illustrated -lehden ainoa tekoälyn luoma kirjoittaja. Hän sanoo niitä olevan monia.

– Ihmettelin, että mitä he oikein ovat. Tämä on naurettavaa. Tätä henkilöä ei ole olemassa, asiasta perillä oleva lähde toteaa.

Tarkemman tarkastelun perusteella Drew Ortizin tekstit kuulostavat hieman erikoisilta. Hän käsitteli eräässä artikkelissa lentopalloa.

– Sitä voi olla hieman vaikea harjoitella erityisesti ilman palloa, Ortiz arvioi.

Futurism-median otettua yhteyttä Sports Illustrated -lehteä jukaisevaan Arena Group -yhtiöön kaikki tekoälyn luomiksi epäillyt artikkelit poistettiin ilman selitystä.

Arena Group syyttää tapahtuneesta AdVon-nimistä yhteistyökumppania, jolta oli tilattu tuotearvosteluita. AdVon vakuuttaa teettävänsä tekstit ihmisillä, mutta sanoo heidän käyttävän nimimerkkejä yksityisyytensä suojaamiseksi.

Arena Group kertoo yhteistyön päättyneen.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)