Verkkouutiset

Viikon sää on sateista huolimatta aurinkovoittoinen. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Luvassa on epävakainen sääviikko

Välillä paistaa aurinko ja välillä sataa.

Elokuun ensimmäinen viikko on tyypillisen suomalaisen kesän tapaan epävakainen, kertoo Foreca. Välillä paistaa aurinko ja välillä sataa, ja viikon edetessä pidemmälle saattaa olla pari hellepäivääkin.

Koko viikon ajan ilmavirtaus suuntautuu Suomeen etelästä. Sää on suotuisa sadekuuroille ja viikon aikana Suomen yli liikkuu muutama laajempi sadealue. Vaihtelevuudesta huolimatta aurinkoa on luvassa enemmän kuin sadetta.

Sateisempia ja pilvisempiä päiviä ovat tiistai ja keskiviikko. Hellepäiviä ovat torstai ja perjantai, mutta viikonloppu saattaa sitten tuoda runsaammat sateet ja ukkostakin.

Elokuun ensimmäisenä päivänä eli maanantaina Suomea lähestyy kaakosta sadealue, mikä tarkoittaa, että iltapäivän ja illan aikana sää pilvistyy osassa Etelä- ja Itä-Suomea. Kaakkoon leviää päivän ja illan aikana sateita, mutta sen reitti ja tarkka ajoitus ovat epävarmoja.

Maanantai on yleisesti ottaen aurinkoinen päivä. Iltapäiväkuuroja on luvassa erityisesti Itä-Suomessa, Pohjois-Pohjanmaalla, Kainuussa, Etelä-Lapissa ja Pohjois-Lapissa itärajan tuntumassa.

Maanantain päivälämpötila on 20-24 astetta ja Keski- ja Pohjois-Lapissa 16–20 astetta. Kolean viikonlopun jälkeen sää lämpenee erityisesti maan itä- ja pohjoisosissa.

 

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS