Verkkouutiset

Ukrainalainen sotilas T-72-panssarivaunussa etulinjassa lähellä Bakhmutia 26. maaliskuuta 2023. LEHTIKUVA / AFP, AFP / LEHTIKUVA / SERGEY SHESTAK

Liettuan ulkoministeri: Venäjä osoittaa heikkoutta, ei voimaa

Gabrielius Landsbergisin mukaan länsimaiden tuen Ukrainalle on jatkuttava.

Liettuan ulkoministeri Gabrielius Landsbergis vaatii länneltä voimakkaampaa vastausta Venäjän aggressioon.

– Venäjä osoittaa heikkoutta, ei voimaa. Vastauksemme on oltava vahva, ei heikko. Vakavat pakotteet, joukkojen sijoittaminen Baltiaan sekä ilma- ja meripuolustuksen vahvistaminen Naton itäosiin lähettäisivät viestin solidaarisuudesta ja päättäväisyydestä, ei pelosta tai välttelystä, hän toteaa Twitterissä.

Liettuan ulkoministeri vieraili viime perjantaina Kiovassa, jossa hän tapasi Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyin ja ulkoministeri Dmytro Kuleban.

Gabrielius Landsbergisin mukaan lännen tuki Kiovalle ei ole vielä saavuttanut rajojaan ja sen on jatkuttava.

– Vaikka summat näyttävät nyt vaikuttavilta, olemme aiemmin osallistuneet – ja niin on myös Liettua – sotilaallisiin toimiin tilanteiden vakauttamiseksi eri alueilla varmasti laajemmassakin mittakaavassa, Landsbergis sanoi maan yleisradioyhtiö LRT:lle.

Viime viikolla Euroopan unionin jäsenmaat päättivät lähettää Ukrainaan lisää ammuksia yhteensä kahden miljardin euron edestä. Eri arvioiden mukaan ammuksia kuluu yhdessä päivässä jopa 6 000–7 000.

– Tällä hetkellä ukrainalaiset joukot tarvitsevat eniten ampumatarvikkeita, Landsbergis sanoi.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS