Verkkouutiset

Liettuan parlamentti eli Seimas. /Wikimedia Commons/PD-Self/AndreasLT

Liettuan parlamentti julisti Venäjän terroristivaltioksi

Seimas katsoo Venäjän yrittävän hävittää Ukrainan osittain tai täydellisesti.

Liettuan parlamentti eli Seimas julisti yksimielisesti 128 äänellä Venäjän olevan terroristivaltio, kertoo venäjänkielinen Delfi. Seimas korostaa päätöslauselmassaan, että Venäjän asevoimat ja sen palkkasoturit ovat toteuttaneet massiivisia sotarikoksia Ukrainan alueella erityisesti Butšan, Irpinin, Mariupolissa, Borodjankassa ja Hostomelissa.

Päätösasiakirja katsoo Venäjän pyrkivän tuhoamaan Ukrainan kansakunnan ja sen sielun kokonaan tai osittain surmaamalla kokonaisia perheitä lapsineen, kaapaten ihmisiä Venäjälle, kiduttaen ja raiskaten, myös alaikäisiä. Venäläiset ovat häpäisseet surmaamiensa ja kiduttamiensa ruumiita.

– Liettuan tasavallan Seimas tunnustaa Venäjän poliittisen ja sotilaallisen johdon sekä asevoimien 24. helmikuuta 2022 aloittaman täysimittaisen sotilaallisen hyökkäyksen Ukrainaa vastaan Ukrainan kansaa vastaan kohdistuvaksi kansanmurhaksi, päätöslauselmassa sanotaan.

Liettuan parlamentti vaatii, että kaikki syylliset joutuvat vastuuseen teoistaan. Kansainvälisen yhteisön tulee perustaa erityinen kansainvälinen rikostuomioistuin tutkimaan ja arvioimaan Venäjän hyökkäystä suvereenia Ukrainaa vastaan. Seimas painottaa, että tuomioistuimelle tulee antaa oikeus antaa pidätysmääräyksiä, eikä oikeudellista koskemattomuutta tulisi soveltaa valtionpäämiehiin, ministereihin ja muihin virkamiehiin.

– Venäjän federaatio, jonka asevoimat on tarkoituksellisesti ja järjestelmällisesti kohdistanut pommituksensa siviileihin, on valtio, joka tukee ja harjoittaa terrorismia, päätöslauselmassa todetaan.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)