Verkkouutiset

Kiinan vakoilupallo Montanan taivaalla. Yhdysvallat ampui pallon alas. AFP / LEHTIKUVA / CHASE DOAK

Lentäjiä varoitetaan ”suuresta valkoisesta pallosta” Havaijin edustalla

Pallo on havaittu yli 12 kilometrin korkeudessa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ilmaliikennettä on varoitettu Yhdysvaltain Havaijin saarten edustalla havaitusta ”suuresta valkoisesta pallosta”. Asiasta tässä uutisoivan War Zonen mukaan pallosta on tehty havaintoja 12-15 kilometrin korkeudessa.

Ensimmäisestä havainnosta ei ole tarkkaa tietoa. Varoituksia on tullut ainakin paikallista aikaa sunnuntain aamukahdeksasta alkaen. Pallo oli sunnuntaina noin tuhat kilometriä Havaijista itään.

Havaijin Kauain saaren lähellä tehtiin noin vuosi sitten vastaava havainto. Yhdysvaltain ilmavoimien F-22-hävittäjät lähetettiin tuolloin tunnistamaan kohde. Pallon on myöhemmin paljastettu kuuluneen kiinalaiseen vakoiluohjelmaan. Kauaissa sijaitsee Yhdysvaltain ohjuspuolustuksen testialue.

Yhdysvaltain asevoimien Tyynenmeren päämajasta kerrotaan War Zonelle, että siviilipilottien havainnoista ollaan tietoisia ja että asiaa tutkitaan.

Edit 20.2.2023 10.55: Lisätty USA:n asevoimien kommentti.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)