Verkkouutiset

Venäjän panssarivaunu peruutti suojarakennukseen. / 40 Окрема артилерійська бригада

Lennokki seurasi panssarivaunua tukikohtaan – Ukraina iski tykistöllä

Venäjän tukikohtaa pommitettiin Yhdysvaltain toimittamilla M777-haupitseilla.

Ukrainan asevoimien on arvioitu käyttäneen lennokkeja tehokkaasti tiedustelun ja tykistötulen ohjauksen tukena.

Muun muassa kiinalaisen DJI-yhtiön kuluttajatason laitteet ovat olleet laajamittaisessa käytössä. Puolustajan kerrotaan saaneen käyttöönsä viime viikkoina uusimpia Matrice 300 RTK -malleja, jotka voivat pysyä ilmassa noin tunnin ajan ja kantaa kolmen kilogramman kuorman.

Ukrainan varapääministerin mukaan laitteet ovat koekäytössä 72. mekanisoidussa prikaatissa.

Rintamalta julkaistujen videoiden perusteella lennokkeja on hyödynnetty tykistöiskuissa, joista osa on tehty länsimaiden toimittamilla täsmäammuksilla. Ukrainan 40. tykistöprikaati esittelee 155 millimetrin M777-haupitsilla tehtyä hyökkäystä Venäjän asevoimien panssarivaunua vastaan.

Lennokki seurasi maantiellä ajanutta panssarivaunua, joka peruutti lopulta suojahangaariin. Alue joutui pian ankaran tykistökeskityksen kohteeksi.

Toissijaisten räjähdysten perusteella kranaatit osuivat hangaarin ohella myös kohteeseen sijoitettuihin ammuksiin. Piilossa olleen panssarivaunun kerrotaan vaurioituneen iskussa.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)