Verkkouutiset

Lääkintäkuljetusdrooni lennätti adrenaliinikynän Kaivopuistosta Suomenlinnaan ensiapudroonien esittelytilaisuudessa Suomenlinnassa Helsingissä 4. huhtikuuta 2023. LEHTIKUVA / MIKKO STIG

Lennokit voivat pian lennättää lääkkeitä onnettomuuspaikalle

Lakiuudistus vapauttaisi droonien liikkumista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Drone-lennokit eli droonit voivat pian lennättää lääkkeitä onnettomuuspaikalle Britanniassa. Asiasta kertoo brittilehti Times.

Muutos on seurausta ilmailuviranomaisten äskettäin julkaisemasta ehdotuksesta, jonka mukaan droonit voisivat jatkossa lentää ilmakehässä muiden lentokoneiden seurassa ilman erillistä erottelua, kuten tähän saakka.

Muutos antaisi aluksi drooneille paljon suuremman roolin lääkkeiden nopeassa toimittamisessa sekä kriittisen infrastruktuurin, kuten rautateiden, voimalinjojen ja teiden, tarkastuksissa. Jatkossa drooneja voitaisiin hyödyntää entistä paremmin myös kaupallisissa pakettitoimituksissa.

Britannian tämänhetkisen lainsäädännön mukaan droonien on toimittava ”erillisessä ilmatilassa” ja ne saavat lentää laitteen ohjaajan näköpiirin ulkopuolella vain poikkeustapauksissa.

Täysin vapaata droonien lennättäminen ei jatkossakaan olisi. Uudistuksen myötä droonien olisi pysyttävä 30 metrin säteellä rakennuksista tai 15 metrin säteellä ”pysyvästä lineaarisesta rakenteesta”, kuten tiestä tai rautatiestä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)