Verkkouutiset

Vakoojaksi epäilty on Latvian kansalainen. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Latvian tiedustelu epäilee: Taksikuskiksi soluttautunut vakooja keräsi arkaa tietoa

Pidätetyn epäillään välittäneen venäläisille tietoa satamasta ja lentokentästä.

Latvian turvallisuuspalvelu (VDD) on pidättänyt taksinkuljettajana työskennelleen henkilön, jonka epäillään keränneen ja välittäneen Kreml-mielisen rikollisjärjestön kautta tiedustelutietoja Venäjälle.

Pidätetty Latvian kansalainen välitti vastatiedustelun mukaan Venäjälle tietoja liittoutuneiden maiden asevoimien henkilökunnasta ja kalustosta, pääkaupunki Riian sataman ja lentokentän infrastruktuurista, öljyterminaaleista ja muista strategisesti tärkeistä kohteista.

Lisäksi vakoojaksi epäillyn kerrotaan keränneen listaa latvialaisista henkilöistä ja yrityksistä, jotka tukevat Ukrainaa ja vastustavat Venäjän hyökkäystä.

Latvian turvallisuuspalvelun mukaan taksinkuljettajaksi soluttautuminen helpotti tiedonkeruuta, koska työ mahdollisti melko vapaan pääsyn sataman, lentokentän ja muiden Venäjän tiedustelua kiinnostavien kohteiden lähelle.

Epäiltyä syytetään laittomasta tiedon keräämisestä ja välittämisestä ulkomaan tiedustelupalvelulle kolmannen osapuolen kautta. Tuomio tällaisesta rikoksesta on Latviassa enintään kymmenen vuotta vankeutta.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)