Verkkouutiset

Kriisityöntekijöitä Vantaan Viertolan koululla. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

”Lapset tarvitsevat nyt turvallisia aikuisia”

Vantaan kouluampuminen on järkyttänyt kansanedustajia ja ministereitä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vantaalla Viertolan koululla tapahtui keskiviikkona ampumavälikohtaus, jossa menehtyi yksi ja loukkaantui vakavasti kaksi kuudesluokkalaista lasta.

Poliitikot ovat esittäneet surunvalittelujaan sosiaalisessa mediassa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Kokoomuksen vantaalainen kansanedustaja, tiede- ja kulttuuriministeri Sari Multala kertoo viestipalvelu X:ssä olevansa syvästi järkyttynyt.

– Kotikaupungissani on tapahtunut tänään sellaista, mitä ei saisi koskaan tapahtua. Ajatukseni ovat uhrien, heidän läheistensä ja koko Viertolan koulun väen luona, Multala kirjoittaa.

Hän on jakanut Mannerheimin Lastensuojeluliiton tästä löytyvän ohjeen, miten väkivaltauutisista voi puhua lapsen kanssa.

– Viertolan kouluampuminen järkyttää lapsia ja aikuisia. Lapset tarvitsevat nyt turvallisia aikuisia. Kahden alakouluikäisen lapsen äitinä näistä neuvoista on apua myös itselleni tapahtuneen käsittelyssä, Multala kirjoittaa.

SDP:n puheenjohtajan, vantaalaisen kansanedustaja Antti Lindtmanin mukaan lapset, perheet ja henkilökunta tarvitsevat nyt kaiken mahdollisen tuen.

– Monet joutuivat nyt kokemaan sellaista, mitä kenenkään ei pitäisi ikinä joutua kokemaan. Ajatukseni ovat loukkaantuneiden, heidän läheistensä ja koko kouluyhteisön luona, Lindtman kirjoittaa X:ssä.

Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra kuvailee X:ssä ampumista hirvittäväksi.

– Kotien, vanhempien, läheisten tuska, huoli ja epätietoisuus, lasten ja koulun pahimmalla tavalla järkkynyt turvallisuus… Tätä ei koskaan pitäisi tapahtua. Ajatuksemme ja rukouksemme ovat perheissä ja koululla.

Tasavallan presidentti Alexander Stubb ja pääministeri Petteri Orpo (kok.) ovat esittäneet surunvalittelunsa kuolleen lapsen omaisille.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)