Verkkouutiset

Ukkosrintama lähestyy Helsinkiä 26. toukokuuta 2023. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Lämpötila voi pudota alle kymmeneen asteeseen

Viikonlopusta on tulossa kolea ja sateinen.

Viikonlopun säästä on tulossa viileä ja lämpötilat jäävät laajalti 10-15 asteeseen, Foreca ennustaa.

Etelässä voidaan kuitenkin joinain päivinä käydä 20 asteen tienoilla. Maan pohjoisosissa lämpötila voi jäädä alle kymmeneen asteeseen.

Perjantaina maan etelä- ja keskiosassa tulee vesisateita. Paikoin myös ukkostaa.

– Perjantaina vettä tulee paikoin hetkellisesti aika runsaastikin, hetkittäin jopa kaatamalla. Iltaa kohden sadealue muuttuu kuuroluonteiseksi ja väistyy Suomen itäpuolelle. Lapissakin tulee kuurosateita, Käsivarren Lapissa voi sataa jopa räntää, Forecan meteorologi Markus Mäntykannas sanoo blogissa.

Lauantaina sää on Mäntykannaan mukaan enimmäkseen poutaista, laajalti nähdään myös aurinkoa. Iltapäivällä jonkin verran kumpupilviä nousee taivaalle. Etelässä ja idässä voi tulla jokunen sadekuuro.

Lämpötilat ovat lauantaina pääsääntöisesti 10–15 asteessa, etelärannikolla voi olla yli 15 astetta ja Lapissa alle 10 astetta.

Sunnuntaina tuuli voimistuu. Perämerellä, läntisillä merialueilla ja Lapissa voi olla kovia puuskia, etenkin aamulla.

– Läntisessä Suomessa ja pohjoisessa on sunnuntaina iltapäivän aikana liikkeellä sadealue. Käsivarren Lapissa osa sateista voi olla räntää. Illalla sateita tulee myös maan keskivaiheilla, Markus Mäntykannas ennustaa.

Sunnuntaina maan etelä- ja itäosaan virtaa lämpimämpää ilmaa ennen sadealuetta. Lämpötila voi kivuta 20 asteeseen Uudellamaalla, Kymenlaaksossa ja paikoin kaakkoisrajalla. Muualla maassa ollaan sunnuntaina 10–15 asteessa, sateessa on viileämpääkin. Etenkin pohjoisessa jäädään 10 asteen alapuolelle.

Viileämpi jakso jatkuu myös ensi viikolla.

– Ensi viikon ennusteet elävät vielä sen osalta, että kuinka pitkälle kylmä ilma pääsee pohjoisesta. Ihan eteläisessä Suomessa on mahdollisuus, että ensi viikolla olisi useampi kesäinen päivä, mutta maan keski- ja pohjoisosassa näyttää viileämmältä, Mäntykannas toteaa.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS