Verkkouutiset

Räjähtänyt ja palanut venäläinen panssaroitu miehistönkuljetusvaunu Skybyn kylässä Ukrainassa 25. huhtikuuta. LEHTIKUVA/JUSSI NUKARI

Lähes 20 prosenttia Venäjän kaatuneista upseereja

Ukraina sanoo jo yli 27 000 venäläisen kaatuneen.

Britannian yleisradioyhtiö BBC kertoo pystyneensä varmistamaan tähän mennessä 2 336 venäläisen sotilaan kuoleman. BBC on saanut selville heidän nimensä, arvonsa ja sotilasyksiköt, joissa he palvelivat.

Tämä on lähes kaksinkertainen määrä kaatuneita verrattuna Venäjän puolustusministeriön maaliskuussa julkaisemaan viralliseen lukuun.

BBC:n mukaan on todennäköistä, että todellinen luku Ukrainassa kaatuneista venäläisistä on paljon suurempi kuin se on pystynyt osoittamaan. Yhtiön data-analyysi auttaa kuitenkin näkemään suuntauksia, joita tapahtuu Ukrainassa taistelevassa Venäjän armeijassa.

Lähes 20 prosenttia kaikista vahvistetuista kaatuneista on upseereja. Tämä osuus on pysynyt ennallaan viimeiset kolme kuukautta. Asiantuntijat sanovat, että venäläiset upseerit saattavat joutua ottamaan enemmän riskejä rintamalla jatkuvien viestintäongelmien vuoksi.

Yli 25 prosenttia kaikista tappioista on laskuvarjosotilaita ja merijalkaväkeä. Näitä yksiköitä käytetään usein tiedustelu- ja hyökkäysoperaatioissa. He eivät kuitenkaan usein saa tarpeeksi operatiivista tukea ja evakuointimahdollisuuksia haavoittuneille.

Suurin osa BBC:n vahvistamista kaatuneista tuli Venäjän vähiten kehittyneiltä ja köyhimmiltä alueilta. Moskovasta kotoisin olleita kaatuneita on vahvistettu vain kolme, vaikka pääkaupungissa on lähes yhdeksän prosenttia Venäjän väestöstä.

Ukrainan puolustusministeriön mukaan Venäjä on menettänyt noin 27 200 miestä lauantaihin mennessä nyt 80 päivää kestäneessä sodassa.

Ukraina sanoo tuhonneensa 1 218 Venäjän panssarivaunua, 2 934 panssaroitua miehistönkuljetusvaunua ja 2 042 muuta ajoneuvoa.

Lisäksi Venäjän kerrotaan menettäneen 200 lentokonetta, 163 helikopteria, 411 lennokkia, 88 ilmatorjuntayksikköä, 551 tykkiä ja 195 raketinheitintä. Risteilyohjuksia Ukraina kertoo ampuneensa alas 95.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS