Verkkouutiset

Kiovassa korjataan öisen iskun jälkiä. Kuvakaappaus / X

Kuvat näyttävät Kiovan öisen ohjusiskun jäljet – Aloittiko Venäjä uuden ”talvi-strategiansa”?

Hyökkääjä ampui yön aikana Ukrainaan yhteensä 43 risteilyohjusta.

Venäjä iski Ukrainan pääkaupunkiin yöllä ja suuntasi Kiovaan ohjustulitusta strategisista pommikoneista 600 kilometrin päästä.

Yhteensä Venäjä ampui yön aikana Ukrainaan 43 risteilyohjusta, josta puolustus kertoo torjuneensa 36.

Venäjän arvellaan iskulla aloittaneen oletetun strategiansa talven varalle, jossa tarkoituksena on tuhota Ukrainan siviili-infrastruktuuria sekä aiheuttaa laajoja sähkökatkoja.

KyivPost-lehden mukaan yli 20 venäläisohjusta ja -lennokkia ammuttiin alas Kiovan yllä aikaisin torstaiaamuna, mistä raportoitiin aiheutuneen useita räjähdyksiä keskustassa. Ainakin seitsemän ihmisen kerrottiin loukkaantuneen eri puolille kaupunkia sataneista ohjusten jäänteistä.

– Venäjä käytti viime yönä jälleen sata miljoonaa dollaria tuhotakseen ostoskeskuksiamme, hotellejamme, voimaloitamme, eikä yhtäkään sotilaskohdetta, kirjoittaa tuhoista myös kuvia jakanut kiovalainen sotabloggari Jay in Kyiv X-alustalla.

– Miksi se on heille kannattavaa? Koska jos he vain jatkavat sitä seuraavat viisi vuotta, he saavuttavat unelmansa siitä, että ”Ukrainaa ei ole olemassa”, hän toteaa synkästi.

 

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)