Verkkouutiset

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja Krista Kiuru (sdp) vastasi toimittajien kysymyksiin eduskunnassa 8. maaliskuuta 2019. LEHTIKUVA / MESUT TURAN

Krista Kiuru hoitajamitoituksesta US:lle 2019: Yksittäisellä virkkeellä kuntoon

Silloinen sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja antoi ymmärtää, että kyse olisi muutaman tunnin hommasta.

Eduskunnan täysistunnossa tänään käsittelyssä oleva välikysymys juontaa juurensa viime eduskuntavaalien alla puhjenneeseen kiistaan 0,7 hoitajamitoituksesta. Eduskunnan silloinen sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja Krista Kiuru (sd.) heitti tuolloin helmikuussa 2019 ilmaan, että mitoitus voitaisiin hoitaa yhdellä virkeellä vanhuspalvelulakiin ja antoi ymmärtää, että kyse olisi muutaman tunnin hommasta.

– Olen tutustunut aiheeseen – vanhuspalvelulain 20 pykälän ensimmäisen momentin loppuun sopisi yksittäinen virke, jossa tämä jopa yksittäisellä lauseella saattaisi saada tämän vähimmäismitoituksen kuntoon. Joten siltä osin kaikki mahdollisuudet on valiokunnalla toimia heti kun hallitus esityksensä antaa, eli siltä osin aikataulut eivät ole minusta tässä nyt niitä isoja ongelmia. Kysymys on siitä, onko tahtotilaa, Kiuru sanoi Uuden Suomen mukaan.

Kiuru torjui haastattelussa myös ajatuksen, että valiokunta joutuisi jättämään joitain muita asioita tekemättä, jos muutosesitys tulisi.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS