Verkkouutiset

Kynttilöitä Viertolan koulun edustalla Vantaalla 3. huhtikuuta. / LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Kriisitukea jatketaan Vantaan Viertolan koululla

Perusopetuksen johtajan mukaan erityisesti nuoremmilla oppilailla oli paljon kysyttävää ampumisesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vantaan Viertolan koululla aloitettiin kriisityö heti tiistaina sattuneen ampumavälikohtauksen jälkeen.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen opiskeluhuollon sekä sosiaali- ja kriisipäivystyksen työntekijät ovat olleet koululla tiistaina ja keskiviikkona. Koulupäivä oli Viertolassa keskiviikkona hiukan tavallista lyhyempi. Oppilaita oli koulussa lähes normaalisti.

Koulupäivä aloitettiin hiljaisella hetkellä. Koulussa oli päivän aikana paikalla kriisityöntekijöitä sekä luokissa että antamassa kahdenvälistä kriisitukea.

– Opettajat kertoivat, että pienemmillä oppilailla oli paljon kysyttävää. He halusivat keskustella tapahtuneesta. Isommilla oppilailla keskusteltavaa oli vähemmän, ja heidän kanssaan siirryttiin nopeammin normaaliin koulutyöhön, Viertolan koulussa keskiviikkona vieraillut Vantaan perusopetuksen johtaja Ilkka Kalo toteaa tiedotteessa.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue on järjestänyt erityistä tukea ampumisvälikohtausta todistaneen luokan oppilaille.

– Sosiaali- ja kriisipäivystyksen työntekijät ovat keskustelleet luokassa olleiden lasten ja opettajien kanssa sekä kartoittaneet akuutin kriisityön tarvetta. He ovat myös soittaneet perheille, joiden lapset ovat olleet todistamassa ampumista, ja selvittäneet lasten ja perheiden tuen tarvetta sekä antaneet puhelimitse psykososiaalista tukea, sosiaali- ja kriisipäivystyksen päällikkö Henna Niskanen sanoo.

Julkisuudessa liikkunut virheellisiä tietoja

Opiskeluhuollon henkilöstöä on siirretty muista oppilaitoksista vahvistamaan alueen koulujen resursointia. Mukana on kuraattoreita, psykologeja ja terveydenhoitajia. Lasten, nuorten ja perheiden palvelut koordinoivat psykososiaalisen tuen jatkotoimia yhdessä Vantaan kaupungin kasvatuksen ja oppimisen toimialan kanssa.

Viertolan koululla on kaksi toimipistettä. Välikohtaus tapahtui Jokirannassa yleisopetuksen luokassa 6CD. Koulussa on kaikkiaan noin 830 oppilasta.

Ilkka Kalon mukaan julkisuudessa on liikkunut virheellisiä tietoja tapahtuneesta. Vantaalla keskimääräinen luokkakoko 1.–6.-luokilla on 20,5 oppilasta opettajaa kohti.

– Luokka, jossa ampumisvälikohtaus tapahtui, on yleisopetuksen ryhmä. Luokalla opiskelee 38 oppilasta ja siinä työskentelee koko ajan kaksi luokanopettajaa. Käytännössä luokat työskentelevät osan oppitunneista erillään ja osan tunneista kahden opettajan opetuksessa. Yhtä opettajaa kohti on siis 19 oppilasta, Kalo toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)