Verkkouutiset

Kyltti Kehä III:lla Vantaalla. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Koska rajanylityspaikkoja voidaan avata? Näin määritteli pääministeri

Itäraja on ollut suljettuna kuukausia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Välineellistetyn maahantulon torjumiseksi valmistunut lakiesitys on valmistunut. Tiedotustilaisuudessa sisäministeri Mari Rantanen (ps.) sanoi, että lain läpimeno ei tarkoita suoraviivaisesti sitä, että itärajan rajanylityspaikkoja sen jälkeen avattaisiin. Rajanylityspaikat suljettiin viime vuoden lopulla ja päätöstä on siitä saakka jatkettu.

Rantasen mukaan avaamista arvioidaan saadun viranomaistiedon ja uhka-arvion perusteella.

– Totta kai avaamista harkitaan, jos saamamme viranomaistiedot ja uhkatiedot lievenevät siitä mitä ne ovat aikaisemmin olleet, hän sanoi.

Pääministeri Petteri Orpo (kok.) tähdensi, että rajanylityspaikkojen avaaminen liittyy siihen, että rajan molemmin puolin halutaan pitää kiinni aiemmin voimassa olleissa säännöistä.

– Eli että Venäjän rajaviranomaiset palaisivat siihen käytäntöön, jossa ilman asianmukaisia matkustusasiakirjoja ei päästetä rajalle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)